| 

Aktualno

Novi Polo je evropski avto leta

Novi Polo je evropski avto leta

03.12.2009 ob 09:51

Novi Polo je avto leta 2010: po mnenju žirije na izboru avtomobila leta si je prislužil prvo mesto. To je najlepši zaključek leta, ki je bilo za novi Polo izjemno uspešno.
„Novi Polo je sinonim za nemško inženirsko dovršenost in vrhunsko tehnologijo. Obenem je to avto s svežim dizajnom in sodobno zasnovo, ki navdušujeta kupce po vsem svetu! Peta generacija je še bolj dosledno, še bolj brezkompromisno osredotočena na večji krog kupcev. Prav zato nas je potrditev našega dela v obliki tega priznanja seveda zelo razveselila,“ je povedal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave delniške družbe Volkswagen.
Mednarodni izbor Car of the Year je eden najstarejših in najbolj priznanih izborov v Evropi. Od leta 1964 naprej žirija vsako leto izbere najboljši novi model na trgu. Volkswagen je nazadnje zmagal leta 1992: Golf tretje generacije je takrat prehitel modela Opel Astra in Citroën ZX. Letošnje leto je bilo v žiriji 59 članov iz 23 evropskih držav. Novi Polo je osvojil 347 točk in prehitel Toyoto IQ, ki je osvojila 2. mesto.
Hakan Matson, predsednik žirije, je ob podelitvi nagrade v Madridu povedal: „Pri Polu sta nas prepričala predvsem popolna varnostna oprema in sodobna paleta motorjev. S Polom BlueMotion Volkswagnova ponudba poleg tega vključuje izjemno varčen, a kljub temu cenovno dostopen avto.“
Nemška revija auto motor und sport je Polo že proglasila za najboljši avto 2009, založniška hiša Springer mu je podelila zeleni in zlati volan, pred nekaj dnevi pa je prejel tudi nagrado Auto Trophy, ki jo podeljuje revija Autozeitung. Zmaga na izboru Car of the Year 2010 je najlepši zaključek leta, ki je bilo za novi Polo izjemno uspešno.
Toda novi Polo ne prepriča le članov žirije: od uvedbe na trg maja letos se je za nakup tega avtomobila, ki predstavlja novo merilo v razredu malih avtomobilov, odločilo že več kot 130.000 kupcev. Na voljo je kot dinamična tri- in udobna petvratna izvedba. Polo BlueMotion je s porabo 3,3 litra najvarčnejši in najbolj okolji prijazni petsedežni avto na svetu.

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 14 do 30 °C

Ponedeljek
od 16 do 31 °C

Torek
od 13 do 23 °C

Sreda
od 12 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat