| 

Aktualno

Zlata gazela 2009 je podjetje Lumar IG

Zlata gazela 2009 je podjetje Lumar IG

23.10.2009 ob 09:40

Časopisna družba Dnevnik, d. d., je danes v Cankarjevem domu v Ljubljani razglasila najboljše med hitro rastočimi slovenskimi podjetji in podelila zlato, srebrno in bronasto gazelo 2009. Kipec zlate gazele je pripadel podjetju Lumar IG, kipec srebrne podjetju Dewesoft in kipec bronaste gazele podjetju Exoterm IT. Petsto najhitreje rastočih slovenskih podjetij je v petih letih, od leta 2003 do 2008, ustvarilo kar 8.682 novih delovnih mest.

Zlata gazela 2009 je Lumar IG, dravsko-pomurska gazela 2009
»Lumar IG odlikujejo številne značilnosti vrhunske gazele, pogum, vizija, združena s krepko mero stvarnosti, celota, ki obeta, da tečejo na dolgi rok. Pogumna odločitev, da celotno družinsko premoženje stavijo na vizijo okolju prijaznega domovanja, takrat še inovacije pasivnih hiš, se je družini Lukić poplačala s poslovnim uspehom. Z ekonomskega vidika je Lumar IG danes ne le zdravo, temveč zelo zdravo podjetje: tako rekoč vsi finančni kazalniki podjetja so nadpovprečni. Tudi bonitetna ocena podjetja, še sploh, ker podjetje deluje v gradbeni panogi, je izvrstna. Vizija, izbira poslovnih priložnosti, pozicioniranje družbe in vrednote, okoli katerih je zgrajeno delovanje Lumarja IG, se povezujejo v celovit in notranje skladen poslovni model, ki je z zrelim menedžmentom podjetja lahko vzor marsikateremu podjetniku in organizaciji,« je v obrazložitvi zapisala metodološka komisija.

Srebrna in bronasta gazela 2009
Naziv srebrne gazele 2009 je pripadel savinjsko-zasavski gazeli 2009, podjetju Dewesoft, kjer izdelujejo merilno opremo in programsko opremo za merilne inštrumente, bronasta gazela 2009 pa je postala gorenjska gazela 2009, kemična tovarna Exoterm IT, vodilni partner večine livarn in metalurških podjetij na tem območju Evrope.

Podelitev priznanj
Zlato gazelo 2009 je podjetju Lumar IG na prireditvi v Cankarjevem domu podelil predsednik RS dr. Danilo Türk, podjetje Dewesoft je kipec s srebrno gazelo 2009 prejelo iz rok ministra za gospodarstvo dr. Mateja Lahovnika, bronasto gazelo pa je Exotermu IT podelil predsednik Časopisne družbe Dnevnik mag. Branko Pavlin.

Na prireditvi Slovenska gazela 2009, ki si jo je bilo moč ogledati v neposrednem prenosu na www.gazela.com, www.dnevnik.si, www.siol.net, www.oi.siol.net in na mobilnem Planetu so se predstavili tudi drugi regijski zmagovalci (razvrščeni po abecedi): primorsko-notranjska gazela 2009 Finali Trading, dolenjsko-posavska gazela 2009 Mikrografija in gazela osrednje Slovenije 2009 Salbatring International.

Podrobnejše informacije o projektu Slovenska gazela 2009 so dostopne na spletnem naslovu www.gazela.com
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od -2 do 1 °C

Petek
od -1 do 3 °C

Sobota
od 0 do 3 °C

Nedelja
od 3 do 6 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat