| 

Aktualno

Gazela osrednje Slovenije 2009 je podjetje Salbatring International

Gazela osrednje Slovenije 2009 je podjetje Salbatring International

18.10.2009 ob 17:34

Časopisna družba Dnevnik, d. d., je v začetku septembra v Ljubljani razglasila gazelo osrednje Slovenije 2009. Najhitreje rastoče podjetje v regiji in prvi finalist izbora za naziv zlata gazela 2009 je podjetje Salbatring International, kjer se ukvarjajo s prodajo nafte in plina. Sicer pa je 100 najhitreje rastočih podjetij osrednjeslovenske regije v zadnjih petih letih od leta 2003 do 2008 ustvarilo 1.967 delovnih mest in v tem obdobju prihodke povečalo za več kot 10-krat.

Salbatring International
Podjetniška zgodba Hetema Ramadanija, lastnika in direktorja Salbatring International, se je na slovenskih tleh začela v začetku devet desetih let. Potem ko je prebegnil s Kosova, je ustanovil podjetje, ki se je ukvarjalo s prodajo koksa in premoga. Konec devetdesetih, ko je sicer že oskrboval vse slovenske in večino železarn z območja nekdanje Jugoslavije, se je zaradi krize v metalurgiji preusmeril v prodajo nafte in plina. Hetem Ramadani je izjemno samozavesten poslovnež, ki trdno verjame v svoje delo in v prihodnost. Sam pravi, da je cilj podjetja stalna rast in koristno delovanje za okolico in svet ter da želijo biti najboljši in ne največji. Na konkurenco ne misli in se z njo tudi nikoli ni bojeval, pač pa se je od konkurentov kvečjemu česa naučil. V podjetju, v katerem je enajst zaposlenih, regijsko pa pokriva predvsem sredozemske države, dajejo izjemen poudarek izobrazbi. Delo zaposlenih direktor spremlja upoštevaje rezultate, ne pa glede na prisotnost na delovnem mestu. Sicer pa je komunikacija med zaposlenimi odprta, kar je ena glavnih vrlin in tudi razlogov za uspeh podjetja Salbatring International.

Med nominirance za gazelo osrednje Slovenije 2009 je uredniška komisija poleg podjetja Salbatring International, uvrstila še podjetji Blažič, robni trakovi, ki je specializirano za proizvodnjo robnih trakov in družinsko podjetje Rematom, kjer skrbijo predvsem za zbiranje kovinskih odpadkov in pridobivanje sekundarnih surovin.

Sto najhitreje rastočih podjetij osrednje Slovenije

V petih letih, od leta 2003 do 2008, je sto najbolj dinamično rastočih podjetij osrednje Slovenije ustvarilo 1.967 delovnih mest. Pri tem je vsak zaposleni v povprečju prejemal 1.666 evrov plače in prispeval k ustvarjeni dodani vrednosti v višini 98.707 evrov. V letu 2008 je 100 najhitreje rastočih gazel v osrednjeslovenski regiji skupaj ustvarilo 1.690.337.488 evrov prihodkov, od tega 83,5 odstotka s prodajo. Ista podjetja so leta 2003 skupaj ustvarila 162.997.216 evrov prihodkov, kar pomeni, da so v petih letih prihodke povečala za 10,37-krat. Ob tem je predsednik uprave Dnevnika, časopisne družbe, d. d., mag. Branko Pavlin povedal: »Večino letošnjih kandidatov za regijske gazele lahko pohvalimo, saj so kljub recesiji že zdaj dosegli ali presegli lansko realizacijo prihodkov. To nam je vsem lahko v spodbudo, vsem podjetnikom in podjetnicam pa moje iskreno občudovanje, da so v teh razmerah sposobna hitro najti odgovore na spremenjene in nič kaj lahke razmere na trgu.«

Podrobnejše informacije o projektu Slovenska gazela 2009 so na spletnem naslovu www.gazela.com

Vir: Dnevnik d.d.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 14 do 20 °C

Sobota
od 12 do 24 °C

Nedelja
od 13 do 24 °C

Ponedeljek
od 14 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat