| 

Postal sem podjetnik

Skupen nastop slovenskih in madžarskih podjetij na trgih zahodnega balkana

Skupen nastop slovenskih in madžarskih podjetij na trgih zahodnega balkana

10.08.2009 ob 09:30

Republika Madžarska je pomemben gospodarski partner Slovenije: v letu 2008 je bila 6. najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica RS (enako leta 2007). S 3,1 % skupnega slovenskega izvoza je zasedla 10. mesto med najpomembnejšimi slovenskimi izvoznimi trgi, s 3,8 % skupnega slovenskega uvoza pa 5. mesto med najpomembnejšimi uvoznimi partnerji.

Obseg blagovne menjave med državama je v letu 2008 dosegel vrednost 1.495,4 mio EUR (glede na leto 2007 se je povečal samo za 6 %; v primerjavi z letom 2006, ko je prvič presegel milijardo EUR, pa se obseg blagovne menjave med državama povečal za 41,6 %).

Med nedavnim (1.7.2009) obiskom predsednika slovenske vlade g. Boruta Pahorja z gospodarsko delegacijo na Madžarskem je prišlo do pobude, da bi slovenska in madžarska podjetja bolj sodelovala oz. skupaj nastopala pri prodoru na trge Zahodnega Balkana. Tako slovenska, kot madžarska podjetja veljajo za uspešna na trgih Zahodnega Balkana. Ob skupnem nastopu, pa bi bilo mogoče sinergije še dodatno združiti, kar bi vodilo še do večjih uspehov.

Prijave: Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) zato poziva vsa slovenska podjetja, da nam do 21.8.2009 na e-naslov: mojca.inkret@japti.si sporočijo svoj interes po tovrstnem sodelovanju z madžarskimi podjetji oz. vrnejo izpolnjen »Company profile«. V tem času poteka postopek zbiranja prijav tudi na Madžarskem in ko bomo imeli zbran interes v obeh državah bomo organizirali skupna srečanja.

vir:gzs.si
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 13 do 26 °C

Četrtek
od 15 do 23 °C

Petek
od 14 do 21 °C

Sobota
od 12 do 24 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat