| 

Postal sem podjetnik

V Sloveniji se razvijajo novi poklici

V Sloveniji se razvijajo novi poklici

31.05.2009 ob 09:12

Na pobudo Nacionalnega turističnega združenja, Zavoda za tehnično izobraževanje in Term Krka se je na Centru za poklicno izobraževanje sprožil postopek razvoja novih wellneških poklicev v Sloveniji. Med predlaganimi poklici so wellness kozmetik, wellness svetovalec in wellness menedžer.

Najhitreje poteka razvoj novega poklicnega programa wellness kozmetik oz. kozmetik za zdravo življenje. Gre za dvoletni višješolski program, ki bo znanja s področja kozmetičnih storitev, nege in lepote nadgradil z moduli s področja zdravja in upravljanja s stresom, gibanja in sprostitve, zdrave prehrane in turizma. Kot osnova pri pripravi programa služijo moduli, razviti v sklopu mednarodnega projekta APHRO, ki jih v Slovenijo prenašamo v sklopu projekta TIMEWELL, delno sofinanciranega iz EU programa Leonardo da Vinci.
Junija bo z novim izobraževalnim programom seznanjen še Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje pri Ministrstvu za šolstvo in šport. Prvi študenti naj bi se v program vpisali jeseni 2010.

Vir: Nacionalno turistično združenje, www.ntz-nta.si
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 1 do 9 °C

Četrtek
od -1 do 9 °C

Petek
od 3 do 11 °C

Sobota
od 5 do 12 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat