| 

Posel in moda

10 modnih zapovedi za pomlad 2009

10 modnih zapovedi za pomlad 2009

Uradna barva pomladi 2009 je rumena, trgovine pa so preplavile kolekcije v močnih barvah zelene, vijolične in modre. Razkrivamo vam 10 pomladnih modnih zapovedi, s katerimi boste zažigale, v vaši denarnici pa ne bo zavladala suša…

Barve! Barve! Barve!
V rumeni bomo našli vse, od majic, oblek, kril – vendar je le malo ljudi, ki bi jim ta barva resnično pristajala. Najbolje boste zadele, če boste izbrale dodatek v obliki rumene torbice.

1. Kakšne barve kombinirati?
Kose oblačil v novih barvah kombinirajte z belo, jeansom ali kakšno drugo svetlo barvo. V teh kombinacijah boste videti sveže in sijoče. Izognimo se kombiniranju močnih barv s črno. Ta trend je bil prevladujoč v osemdesetih.
2. Geometrija
Oblečemo lahko vse - od abstraktnih do izčiščenih geometrijskih vzorcev. Za manjše ženske so primerni manjši in abstraktnejši vzorci, medtem ko lahko višje ženske na svojih oblekah nosijo drzne, velike vzorce.
3. Tančice
Veliko vrhnjih oblačil, oblek in celo hlač najdemo letos v prosojnih materialih. Če premorete dobro mero poguma in perilo, za katerega želite, da ga vidijo, na ulici ne boste ostale neopažene. Kombiniranje prosojnih oblačil z osnovnimi - neprosojnimi, pa deluje kar malce sramežljivo.
4. Eko in etno
Vrnili so se živalski vzorci in etno motivi. Pri izboru se ne omejujte le na obleke, temveč si nadenite tudi nakit iz naravnih materialov (les, školjke, keramika).
5. Ljubki vzorčki
Na pomladnih in poletnih oblekicah vladajo ljubki potiski od cvetnih motivov do metuljčkov. Poudarite svojo ženstvenost!
6. 3D-učinek
Novi kroji, obleke, zložene podobno kot origami, delujejo precej dramatično in so po našem mnenju primerne le za posebne priložnosti. Predlagamo, da se omejite raje na obleke, ovite okoli telesa, nagubana krila in oblačila narejena v več plasteh.
7. Videz grške boginje
Eden izmed najbolj vročih trendov to pomlad so obleke in majice na eno ramo. Naborki in drapirane tkanine dajejo vtis nezemeljskosti, prav uspešno pa prikrijejo tudi kakšno pomanjkljivost na telesu.
8. Psst! Pobrskajmo po njegovi omari…
Ključ do dobrega videza je kombiniranje fantovskih kosov s popolnoma ženstvenimi. Suknjič preko večerne obleke ali moška jeans jakna s površno zavihanimi rokavi z mehko srajčko. In še topel občutek pri srcu – oblečeno smo vendar našle v njegovi omari! Mislite, da bo opazil?
9. Hlače
Še vedno bodo popularne 7/8 hlače. Nekaj novosti prinašajo različne izvedenke teh hlač, kot na primer kombinezoni in hlače na »korenček«. In – ne boste verjele – vrnile so se strgane kavbojke!
10. Moda je postala dostopna
Vse več modnih kreatorjev se odloča za sodelovanje s trgovci tipa H&M in Zara. Svoje kreacije želijo narediti dostopne širši množici ljudi in ne le tistim z globokimi žepi. Končno je visoka moda prišla tudi med nas!

Vir: www.dormeo.net

sorodni članki