| 

Aktualno

Blejski hotel postal član prestižnega hotelskega združenja

Blejski hotel postal član prestižnega hotelskega združenja

21.04.2009 ob 07:06

Blejski Grand Hotel Toplice, ki deluje v okviru družbe Sava Hoteli Bled, je postal član mednarodne verige neodvisnih hotelov Small Luxury Hotels of the World. Petzvezdični Grand Hotel Toplice je edini slovenski hotel, ki je član tega prestižnega hotelskega združenja.

Mednarodna veriga Small Luxury Hotels of the World združuje preko 480 neodvisnih hotelov v več kot 70 državah po celem svetu in je bila leta 2007 proglašena za najbolj prepoznavno blagovno znamko luksuznih hotelov na svetu. Hoteli, ki želijo postati član združenja, morajo biti prepoznavni po svojem edinstvenem slogu in gostom omogočati nepozabna doživetja. Kriteriji za izbor hotelov so izredno strogi, preverjajo pa jih kvalificirani inšpektorji z večletnimi izkušnjami na področju hotelirstva. V povprečju samo 5 % hotelov, ki oddajo svojo prijavo, uspešno zaključi postopek izbora. Grand Hotel Toplice je prvi hotel v Sloveniji, ki je postal član tega združenja.

Med dejavniki, ki so botrovali k vključitvi Grand Hotela Toplice v združenje Small Luxury Hotels of the World, so predvsem vrhunske storitve v vseh elementih ponudbe ter profesionalnost in prijaznost zaposlenih. "Vključitev v to prestižno združenje hotelov potrjuje, da Grand Hotel Toplice svojim gostom ponuja izjemno udobje, osebni pristop do gosta in edinstvena doživetja, kar za nas pomeni veliko priznanje in hkrati odgovornost," pravi direktorica hotela Petra Vengušt. Vsi hoteli, ki so člani združenja, morajo namreč v vsakem trenutku ohranjati in vzdrževati visoke standarde kakovosti, ki veljajo za združenje, ter tako prispevati k visokemu ugledu blagovne znamke. Preverjanja članov potekajo stalno tako preko inšpektorjev kot preko skritih gostov. "Pričakujemo, da bo Grand Hotel Toplice kot član združenja Small Luxury Hotels of the World predvsem pridobil večjo prepoznavnost med najzahtevnejšimi gosti v tujini, kar bo pripomoglo k uspešnejšemu trženju naših zmogljivosti," dodaja direktorica hotela.

Grand Hotel Toplice je eden najstarejših hotelov na Bledu z zelo bogato zgodovino. Na mestu današnjega hotela je bil že v začetku petdesetih let 19. stoletja zgrajen hotel Luisenbad. Tega so v letih 1930 -1931 obnovili, povečali ter preimenovali v Grand Hotel Toplice, ki je kmalu postal eden najbolj ekskluzivnih hotelov v takratni Jugoslaviji. Danes je Grand Hotel Toplice edini petzvezdični hotel na Bledu. Po temeljiti obnovi v letih 2002 in 2003 je ohranil prepoznaven stil tridesetih let prejšnjega stoletja. Termalno kopališče, zgrajeno v klasičnem slogu, je edinstveno na Bledu, saj termalna voda v bazen prihaja neposredno iz vrelca. Poleg kopališča so gostom v Studiu Luisa na voljo tudi različne savne in številne storitve za sprostitev in nego telesa. Hotel ima lastno jezersko kopališče in čolnarno. Prvovrstna kulinarična ponudba je na voljo v à la carte restavraciji Julijana in hotelski restavraciji Grand. Hotel pa ponuja tudi sodobne konferenčne zmogljivosti za izvedbo poslovnih, strokovnih in družabnih srečanj.

Vir: Nacionalno turistično združenje, več informacij: Alenka Bešter, vodja odnosov z javnostmi, Sava Hoteli Bled

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 17 do 24 °C

Sreda
od 14 do 22 °C

Četrtek
od 15 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat