| 

Aktualno

Znano je naj smučišče pretekle sezone

Znano je naj smučišče pretekle sezone

09.04.2009 ob 11:29

Slavnostna podelitev prizanj najboljšim belim strminam v okviru akcije "Naj smučišče" je bila v sredo, 8. aprila, v Hotelu Golf na Bledu.  Akcijo »Naj smučišče 2008/09« ki je potekala pod okriljem radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija, so prireditelji že osemnajstič po vrsti uspešno zaključili.

Prvotni namen akcije »Slovensko naj smučišče« je informirati poslušalce o aktualnem dogajanju na slovenskih smučiščih, predstavljati njihove novosti in ugodnosti ter obenem spodbujati upravljalce smučišč k razvoju dodatne ponudbe na smučiščih. Ta je, kot ugotavljamo, iz leta v leto boljša. V letošnji sezoni se kaže predvsem napredek pri spremljajočih aktivnostih, kar nekaj pa je bilo tudi investicij v žičniške in zasneževalne naprave ter nastanitvene kapacitete.

Letos so poseben pomen namenili dodatni ponudbi za otroke in družine, saj so izbirali tudi »Družini prijazna smučišča« in pri tem naleteli na zelo pozitven odziv smučarskih družin.

V okviru oddaje so v pogovorih z gosti, turističnimi delavci in strokovnjaki, predstavniki smučišč in obiskovalci smučarskih centrov predstavili gostinsko-turistično ponudbo smučišč, urejenost, varnost in opremljenost smučišč ter druge dopolnilne dejavnosti. Vse skupaj je bilo povabilo poslušalcem, bralcem in obiskovalcem medijev, naj obiščejo smučarske centre ter oddajo svoj glas, ob tem pa tudi ocenijo in izberejo svoja najbolj priljubljena smučišča. Tako so vsi, ki so sodelovali v tej akciji, lahko izrazili, kakšno podobo so si o posameznem smučišču ustvarili.

Radijski poslušalci oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, obiskovalci turistično-informativnega spletnega portala in sodelujočih spletnih portalov so skupaj oddali 21.581 glasov. V letošnji akciji so se glasovi porazdelili na kar 82 različnih slovenskih smučišč.

V kategoriji VEČJIH smučarskih centrov na vrhu ostajajo stari znanci. Na prvem mestu je Rekreacijsko turistični center Krvavec (17,10%), sledi mu Klimatsko turistični center Rogla (16,80%), tretje mesto pa je zasedel Smučarski center Cerkno (14,83%).
V kategoriji SREDNJE VELIKIH smučarskih centrov je tokrat na vrhu Gostinsko turistični center Kope, ki je prejel 35,77% glasov, sledi mu Smučarsko turistični center Stari vrh (22,49%), na tretje mesto pa se je prebila Velika planina (15,18%).
Med MANJŠIMI smučarskimi centri je že tradicionalno na prvem mestu Celjska koča (19,51%), sledita mu smučišče Rekreacijsko turistični center Jakec Trije Kralji (11,02%) ter smučišče Viševnik Pokljuka z 6,06% glasov.
Za »Družini prijazna smučišča 2008/09« so bila izbrana: Unitur Rogla, RTC Kranjska Gora, Celjska koča, Jakec – Trije kralji, SC Cerkno ter Soriška planina.

Več informacij: Barbara Boh, Alpe Adria Media Marketing d.o.o., Uredništvo »Dobro jutro, Slovenja«
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 18 do 24 °C

Torek
od 17 do 24 °C

Sreda
od 14 do 22 °C

Četrtek
od 15 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat