| 

Aktualno

Prenovljen evropski portal za podjetnike

Prenovljen evropski portal za podjetnike

08.04.2009 ob 14:16

Mala in srednja podjetja, ki iščejo informacije o poslovanju v drugih državah članicah EU, jih lahko zdaj iščejo na prenovljenem spletnem portalu Tvoja Evropa – podjetniki: http://europa.eu/youreurope/business. Pred kratkim ga je v Bruslju predstavil podpredsednik evropske komisije in komisar za podjetništvo in industrijo Günter Verheugen. Portal deluje v uradnih jezikih držav članic, tudi v slovenščini, ponuja pa številne informacije, na primer kako registrirati podjetje v posameznih državah, katera dovoljenja so potrebna za prodajo izdelkov, podrobnosti davčnih in delovnopravnih zakonodaj.

Omogoča neposreden dostop do e-upravnih storitev (kot so postopki za vračilo davka na dodano vrednost), drugih podpornih storitev za podjetja (na primer do lokalnih podružnic evropske podjetniške mreže Enterprise Europe Network ) in daje informacije o možnostih financiranja v posameznih državah. Portal je del izvajanja akta za mala podjetja, nastal pa je v tesnem sodelovanju s članicami.
 
Vir in informacije: Finance, 27.3.2009, www.finance.si, Avtor: Vera Avšič

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 17 do 24 °C

Sreda
od 14 do 22 °C

Četrtek
od 15 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat