| 

Posel in moda

Čas je za eksplozijo barv tudi v garderobi!

Čas je za eksplozijo barv tudi v garderobi!

Vsak letni čas ima svojo moč in z oblačili to energijo najlažje izrazimo. Pomladna svetloba nam hiti v objem s svetlejšim barvnim spektrom. Eksplozija barv je v oblačilih z nami in med njimi si lahko privoščimo tiste svoje, najljubše barve.

Barve
Žarek ni eden, ampak jih je več. Toliko barv, kot nam jih prinaša v oblačilih prihajajoča pomlad, nam oblačilna industrija že dolgo ni ponudila. Po dokaj temno obarvanih zimskih kolekcijah oblačil se je čutila potreba po barvah. Zdi se, da bomo z njimi lažje prebrodili krizo.

V modi se zelena pojavlja v prav različnih odtenkih – od tiste v aprilskih nevihtah do zelo lepe majsko zelene. Pri zeleni gre za srednjo vrednost, za posrednika med vročim in mrzlim, zgornjim in spodnjim. Pozimi jo pogrešamo, saj zeleni plašč zemlje izgine. Spomladi, ko zemlja nosi novega, se zdi svet lepši, saj je z zeleno prineseno novo upanje. Za kontrast prihaja rdeča, ki nosi veliko pozitivne moči, a na vsakogar izmed nas ne vpliva enako. Resnici na ljubo se tudi mi vsak dan drugače počutimo in tisti, ki izbiramo oblačila v garderobni omari zjutraj, vemo, da bi morda zvečer izbrali popolnoma drugačna oblačila.

Tista oblačila, s katerimi se poistovetimo v trenutku, nosimo bolj suvereno, zato se komplimentom ne gre čuditi. Modri odtenki so pomembnejši pri moških oblačilih, ki se poleti preselijo v klub s svežo belo nebarvo. Barva kože s sončnimi žarki spremeni odtenek, ki ga poudarjajo pudrasti odtenki rožnate, turkizne in rumene.

Rože
Rože kot eden pomembnejših atributov komunikacije so zmeraj v ospredju. Tokrat jih lahko opazujemo od daleč in blizu, saj so tako v mikro- kot makrostrukturah tkanin. Opazne so tako v barvah kot vezavi. Veliko se jih približuje grafičnim izpeljankam in zato delujejo novo. Nove pa so tudi rože, ki jih poznamo iz "naivne" tematike v slikarstvu.

Najlepše kombinacije v tkaninah so lahko samo v dveh barvah. Naivna tematika tako postane grafična zgodba v kombinacijah črne z belo, temno modre z belo in svetlo rdeče z belo. V nasprotju so velike rože v več kot dveh barvah. Priljubljene so v manjših kosih oblačil, saj telo optično povečujejo. Prav zaradi tega zavedno ali nezavedno kombiniramo velike vzorce z enobarvnimi kosi oblačil, ki bistveno prispevajo k bolj harmoničnemu videzu.

Silhueta
Poudarjen pas na telesu je izjemno pomemben modni element, ki se je prelevil v več tipov oblačil. Vsa krila do kolen in tudi obleke kličejo po čevljih z visoko peto. Lepa ozka linija oblačil na eni strani in rahlo napihnjena na drugi so tisti elementi, ki ustvarjajo potrebo po drugačnem modnem nakitu in drugih modnih dodatkih.

"Čudno je bistveni element vsake lepote," je rekel Baudelaire. Če naše oko zmoti nenavadna barva ali detajl, se pustimo presenetiti.

Vir: www.btc-city.com

 

sorodni članki