| 

Postal sem podjetnik

Obisk evropskih podjetji v kitajski provinci Zheijang

Obisk evropskih podjetji v kitajski provinci Zheijang

16.04.2009 ob 12:41

V okviru gospodarskega sodelovanja med Evropsko unijo in Republiko Kitajsko bo v času med 7. in 13. junijem letos organiziran obisk evropskih podjetij v vzhodni provinci Zheijang. Poleg obiska in sestankov v okviru sejma v mestu Ningbo, na katerem bo razstavljalo okoli 3500 kitajskih in tujih podjetij, se bodo evropska podjetja imela možnost srečati s kitajskimi podjetji v mestih Xiangshan, Shengzou, Hangzhou in Huzhou, v programu pa so predvideni tudi organizirani obiski nekaterih podjetij na področju strojne, tekstilne, agroživilske idr. industrije ter srečanja z lokalnimi predstavniki oblasti.

Evropsko delegacijo bodo po zagotovilih organizatorja zastopala podjetja iz Velike Britanije, Portugalske, Italije, Romunije, Belgije, Španije, Nizozemske, letos prvič pa je bila povabljena tudi Slovenija.
Obisk evropskih podjetij na Kitajskem organizira poslovno združenje Macro Euro-China Entrepreneurs Club (MECEC) neprofitna organizacija s sedežem v Parizu in Beijingu, ki pomaga pri pospeševanju gospodarskega sodelovanja med malimi in srednjimi podjetji EU in Kitajske. V preteklosti so sodelovali v okviru programa ASIA INVEST pa tudi pri izvedbi dogodkov v okviru Euro-Partneriata.

Predvideni osnovni stroški za udeležence obiska na Kitajskem so opredeljeni z:

* letalsko karto do Šanghaju in nazaj ter vstopnim vizumom (ki si ju vsak udeleženec uredi samostojno) in
* ocenjenim stroškom v višini 560 €, ki jih vsi udeleženci plačajo ob začetku uradnega dela programa organizatorju v Šanghaju, vključuje pa 6 hotelskih nočitev, lokalni transport v času enotedenskega obiska in stroške organizatorja.

Kot je razvidno iz podrobnega opisa poslovnih interesov, kitajska podjetja iščejo t.i. višje oblike sodelovanja (joint venture, prenos znanja in tehnologij, izvoz gotovih in polizdelkov,…).

Področja sodelovanja, ki jih organizatorji poslovnega obiska omenjajo kot posebej zanimiva za sodelovanje in katerim bo dan večji poudarek so:

* okoljevarstvena oprema in tehnologija
* avtomobilski deli
* tekstilni materiali in oblačila
* strojna in merilna oprema
* informacijsko komunikacijska tehnologija in
* elektronika

Podroben program obiska je dosegljiv na spletni strani organizatorja. Vse dodatne informacije, seznam zainteresiranih kitajskih podjetij in prijavnice, lahko dobite pri g. Marku Jaretu, tel: 01 5898 158, naslov: Center za konkurenčnost, GZS, Dimičeva 9, 1504 Ljubljana ali po e-pošti: marko.jare@gzs.si.

Prijave za udeležbo v delegaciji lahko pošljete do 24. aprila letos.

Avtor: Marko Jare

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od -2 do 4 °C

Torek
od -3 do 3 °C

Sreda
od -4 do 7 °C

Četrtek
od -4 do 6 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat