| 

Poslovne priložnosti

Volkswagen kljub recesiji odpira nove tovarne

Volkswagen kljub recesiji odpira nove tovarne

04.04.2009 ob 10:39

Volkswagen odprl novo tovarno v Puni (Indija). Največja investicija nemškega podjetja na rastočem indijskem trgu do sedaj – proizvodna kapaciteta do 110.000 vozil letno.

Šri S. C. Jamir, guverner zahodnoindijske zvezne države Maharaštra, in prof. dr. Jochem Heizmann, ki je kot član uprave delniške družbe Volkswagen odgovoren za proizvodnjo, sta v torek skupaj s 500 gosti iz številnih držav uradno odprla novo tovarno koncerna Volkswagen v Indiji. Proizvodni obrat v Puni je za Volkswagen zelo pomembna odskočna deska za uresničitev ambicioznih načrtov na indijski podcelini.

V novi tovarni se bo maja 2009 začela proizvodnja Škode Fabie, ki spada v razred kompaktnih vozil. Spomladi 2010 bodo začeli izdelovati različico modela Volkswagen Polo s poševnim zadkom, ki je namenjena indijskemu trgu. S skupnim finančnim vložkom, ki znaša 580 milijonov €, je tovarna v Puni doslej največja investicija nemškega podjetja v Indiji. V koncernu načrtujejo proizvodnjo do 110.000 vozil na leto za potrebe indijskega trga.

„Koncern Volkswagen si je z začetkom proizvodnje v novi tovarni v zvezni državi Maharaštra zagotovil odličen položaj na indijskem trgu prihodnosti. Zaradi skokovite rasti indijskega avtomobilskega trga si koncern s proizvodnjo vozil znamk Volkswagen in Škoda v Puni v prihodnosti obeta še več dobička,“ je ob otvoritvi povedal Heizmann.

Ljudje v Indiji želijo biti mobilni kljub finančni in gospodarski krizi. Po napovedih strokovnjakov bo prodaja na indijskem avtomobilskem trgu s sedanjih 1,2 milijona narasla na preko 2 milijona vozil letno. Koncern Volkswagen v tovarni v Aurangabadu že od leta 2001 izdeluje vozila znamk Škoda, Volkswagen in Audi in investira v razširitev proizvodnih kapacitet, poleg tega pa tudi v rastočo indijsko dobaviteljsko industrijo in v izgradnjo trgovske mreže po vsej državi.
Jörg Müller, predsednik in generalni direktor podjetja Volkswagen Group India, je ob otvoritvi poudaril vlogo novega proizvodnega obrata na industrijskem območju mesta Čakan: „Koncern Volkswagen je s svojimi modeli že danes del načela: mobilnost – made in India. To me še toliko bolj veseli, saj je naša nova tovarna v Puni jasen pokazatelj nadaljnjega razvoja naših znamk v Indiji in priložnost za ljudi v tej regiji.
Proizvodni obrat v Puni sodi med najsodobnejše tovarne koncerna Volkswagen in je zasnovan za izvajanje večine proizvodnih procesov, pri čemer vključuje velik delež lokalnih poddobaviteljev. Med tovarnami nemških avtomobilskih proizvajalcev v Indiji je edina, ki zajema celotno izdelavo od stiskalnice, izdelave karoserije in lakiranja, do montaže.
Pri Volkswagnu načrtujejo, da bodo v Puni do konca leta 2010 zaposlili približno 2.500 ljudi. Od podpisa pogodbe o ustanovitvi nove tovarne novembra 2006 do današnje otvoritvene slovesnosti je minilo nekaj več kot 2 leti.

Koncern Volkswagen je v letu 2008 izdelal skupno 6,347 milijona vozil, od tega 66,2 odstotka (4,201 milijona vozil) v tujini. Lokacija Puna je 61. tovarna v proizvodni mreži koncerna, ki združuje 9 znamk.

Ob otvoritvi nove tovarne je Jörg Müller bolnišnici Rdečega križa v Puni slovesno predal reševalno vozilo in obljubil podporo pri izgradnji krajevne osnovne šole.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od -3 do 11 °C

Nedelja
od 7 do 8 °C

Ponedeljek
od 6 do 12 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat