| 

Poslovne priložnosti

Svetovna premiera novega Golfa GTD

Svetovna premiera novega Golfa GTD

30.03.2009 ob 13:36

Volkswagen bo na salonu AMI (Auto Mobil International) v Leipzigu, ki se začne jutri, predstavil izjemno varčno in obenem zelo športno različico novega Golfa: Golf GTD.
Kratica GTD ima že lepo tradicijo: že leta 1982 so predstavili prvega Golfa GTD – to je bil v bistvu GTI z dizelskim motorjem. Novi Golf GTD je namenjen vsem ljubiteljem dizelskih avtomobilov, ki stavijo na maksimalno stopnjo dinamike. Najpomembnejša komponenta serijske opreme Golfa GTD je 2,0-litrski motor s 170 KM (125 kW), ki se doslej v Golfu še ni uporabljal.
Ta agregat s sistemom skupnega voda, ki ga komaj še dojemamo kot dizelski motor, porabi samo 5,3 litra goriva na 100 kilometrov. Emisija CO2 znaša zato samo 139 g/km. Po drugi strani pa se lahko pohvali z največjo hitrostjo 222 km/h in pospeškom 8,1 sekunde od 0 do 100 km/h. Golf GTD, ki je serijsko opremljen s športnim podvozjem in aluminijastimi platišči, izdaja svoje sorodstvene vezi z Golfom GTI z izjemno živahnimi krmilnimi lastnostmi, pa tudi z določenimi vzporednicami pri zunanji podobi in opremi.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat