| 

Poslovne priložnosti

Hotelska soba za manj kot 1 dolar?

Hotelska soba za manj kot 1 dolar?

26.03.2009 ob 10:56

Podjetja se poslužujejo raznovrstnih trženjskih prijemov za privabljanje gostov. Nek hotel v Singapurju svojim gostom daje proste roke pri določanju višine plačila za bivanje.

Novi hotel Ibis Singapore na ulici Bencoolen je začel izredno promocijsko akcijo, s katero daje gostom proste roke, da postavijo ceno za bivanje v hotelu. In kako vsa stvar deluje? Gost se najprej prijavi na naslovu http://paywhatyouwant.com.sg, nato pa počaka na trenutek, ko se začne neke vrste dražba za zbiranje rezervacij. Prvi ponudnik ima tako možnost postaviti poljubno nizko ceno, ki jo je pripravljen plačati za bivanje v tem hotelu. Cene za sobo, ki vključujejo tudi brezžičen dostop do interneta, se začnejo pri 138 singapurskih dolarjev (90 ameriških dolarjev). Prav lahko se zgodi, da ponudnik, ki na spletni strani prvi postavi svojo ceno, za sobo v hotelu na koncu plača le 1 singapurski dolar (0,65 USD).
S to akcijo je hotel resnično vzbudil ogromno zanimanja. Na njihovi spletni strani se je prijavilo na tisoče ljudi in sobe so v prvih dneh akcije šle za med, saj so bile oddane v pičlih nekaj minutah. Kljub temu, da gostje sami določajo ceno, pa so posamezne ponudbe dosegle tudi 100 singapurskih dolarjev na sobo (65,5 USD).
Ima skupno 538 sob, vse z brezžičnim dostopom do interneta. Hotel, ki ima svojo azijsko restavracijo in bar z bogato ponudbo, nudi tudi druge storitve, ki jih običajno srečamo v hotelih primerljive kakovosti, poleg tega pa se nahaja na idilični lokaciji, v bližini večjih poslovnih in nakupovalnih središč ter priljubljenih turističnih točk.

Vir: www.slovenia.info, tourism-review.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat