| 

Aktualno

Župan Jankovič odgovoril na vprašanja, tudi o Delti

Župan Jankovič odgovoril na vprašanja, tudi o Delti

19.03.2009 ob 08:14

O Delti in njeni investiciji v trgovski center v Stožicah, je župan ponovno poudaril, da v Delti niso dejali, da se iz projekta umikajo, temveč da bi želeli zadevo nekoliko upočasniti; kar se tiče trgovskega centra to lahko storijo, vendar pa morajo finančne obveznosti poravnati skladno s pogodbo.

Glede praznih prostorov v stari Ljubljani, ki kazijo njen izgled, je župan pojasnil, da je veliko teh prostorov v zasebni lasti, lastniki pa zahtevajo previsoke najemnine. Za prostore, ki so v lasti MOL, najemnike iščemo preko javnih razpisov; za nekatere jih že imamo, vendar se še urejajo ustrezni dokumenti.
Kot eden izmed mehanizmov za spodbuditev oddaje prostorov, ki so v lasti zasebnikov, je tudi dodatna obdavčitev praznih prostorov, torej takih, ki ne služijo svojemu namenu. Ideja prihaja iz Evrope in jo trenutno še preučujemo.
Sicer pa je za Makalonco razpis zaključen, prav tako tudi za dva prostora na Ljubljanskem gradu, za katera bomo v kratkem podpisali najemno pogodbo. Tudi za muzej na Gradu načrtujemo, da bi ga odprli še v tem letu.

Po županovem mnenju je odziv Mlade NSI na še ne sprejeti sklep o povišanju cen mestnega prevoza za ne-Ljubljančane s 1. 9. 2010, v kolikor država ne zagotovi ustrezne subvencije le obupen poskus pridobivanja političnih točk. Župan je ob tem ponovno pozval državo, naj ob tem predlogu razmisli, kakšna krivica se dela MOL. Sicer pa v Ljubljani lepo skrbimo za dijake in študente iz vse Slovenije.

» To je njihova legitimna pravica,« je župan komentiral tožbo civilne iniciative Tržnice ne damo zoper državo. Ob tem je še dejal, da trenutno nastala škoda zaradi oviranja projekta – razen izgubljenega časa – še ni zaskrbljujoča; če pa bi se projekt ustavil, bomo vsekakor preučili možnosti tožbe za nastalo škodo, za v projekt že vložena sredstva.

Očitke, da zamujamo z obnovo pročelja Kozolca, je župan pojasnil: »Dela se še niso začela, ker se lastniki ne morejo dogovoriti, kakšne balkone hočejo. Če se še dolgo ne bodo, bomo za to namenjena sredstva, natanko 49 % odstotkov vrednosti del, porabili za kaj drugega. Sicer pa bi morala posredovati tudi republiška inšpekcija, saj ima vsako stanovanje po svoje urejen balkon, kar ni v skladu s pravili.«

Župan se je odzval na izjave ob včerajšnjem odprtju SOS trgovine: »Prostor, v katerem je trgovina, ni občinski, temveč je v zasebni lasti, tudi najemnine ne moremo subvencionirati, poleg tega pa so v vabilu na otvoritev neupravičeno uporabili znak MOL, saj občina nima nič s tem.«
Zgodba o platani s Krekovega trga, zaradi katere je mestni svetnik Miha Jazbišek vložil tožbo, je sedaj zaključena z dokončno sodbo, da se postopek ustavi, na to odločitev pa niso možne pritožbe.
»Pri izboru direktorja Zdravstvenega doma Ljubljana oziroma imenovanje vršilca dolžnosti je vse potekalo zakonito, kandidat izpolnjuje oba pogoja, je še zaključil župan.

vir:ljubljana.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.




Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 12 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat