| 

Aktualno

Golf - vsestransko varno vozilo

Golf - vsestransko varno vozilo

19.03.2009 ob 09:20

Novi Golf je na preizkusnih trčenjih EuroNCAP ponovno dosegel najvišjo oceno; tudi pod strožjimi in kompleksnejšimi kriteriji je osvojil 5 zvezdic. Še več – Golf je vozilo z najboljšo skupno oceno sploh. Po novem načinu ocenjevanja EuroNCAP se od sedaj dalje točkujejo tudi vsi varnostni in asistenčni sistemi. Doslej varnostni sistemi, kot je npr. elektronski stabilizacijski program (ESP), ki je pri Golfu vgrajen serijsko, v oceni niso bili upoštevani.

Za pridobitev 5 zvezdic mora vozilo od februarja 2009 dalje v vseh 4 kategorijah (zaščita odraslih, zaščita otrok, zaščita peščev, pomožni varnostni sistemi) doseči minimalno število točk. Pri prejšnjem načinu ocenjevanja, ki se je izvajal od leta 1997, so ocenjevali samo čelno trčenje, bočno trčenje in zaščito peščev. Novi način ocenjevanja pa upošteva tudi elektronske varnostne in asistenčne sisteme, ki pomagajo preprečevati prometne nezgode in telesne poškodbe.

Poleg tega v novo ocenjevalno shemo sodi tudi preizkus varnosti pri naletu od zadaj, pri katerem se pokaže, kako velika je nevarnost poškodb predela vratne hrbtenice. V novem Golfu tovrstne poškodbe preprečujeta t. i. vzglavnika WOKS, ki po izsledkih ustreznih raziskav s svojimi biomehanskimi lastnostmi občutno prekašata številne aktivne sisteme.

Novi način ocenjevanja EuroNCAP ima še druge prednosti za potrošnike: kupci imajo na voljo pregledno varnostno sliko vozila, ki jo lahko enostavno tudi primerjajo.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 11 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat