| 

Aktualno

Zdravilišče Radenci s prenovljenim Izvirom

Zdravilišče Radenci s prenovljenim Izvirom

16.03.2009 ob 13:23

Družba Zdravilišče Radenci, d.o.o., ki deluje v dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava, je uradno odprla najstarejši zdraviliški hotel za rehabilitacijo bolezni srca in ožilja v Sloveniji, ki simbolizira začetek zdraviliške dejavnosti v Radencih. Vrednost investicije znaša 5,6 milijona evrov, od katerih je 1,4 milijona evrov prispeval evropski strukturni sklad za regionalni razvoj.
Naložbo je vodilo investicijsko podjetje SAVA IP, d.o.o., ob tesnem sodelovanju z vodstvom družbe Zdravilišče Radenci, d.o.o. Prenovljeni hotel Izvir so odprli Borut Miklavčič, minister za zdravje, Janez Bohorič, predsednik uprave Sava, d.d., mag. Andrej Šprajc, direktor dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava, in direktorja družbe Zdravilišče Radenci, d.o.o., Mladen Kučiš in Milan Karoli.

Družba Zdravilišče Radenci, d.o.o., je s prenovo najstarejšega hotela za rehabilitacijo bolezni srca in ožilja v Sloveniji, nekdanjega hotela Terapija, ki so ga poimenovali Izvir in je del širšega hotelskega kompleksa Izvir, nadgradila obstoječo pozicijo zdraviliškega središča na domačem trgu in širše. Ob tej pomembni pridobitvi so se terme decembra lani preimenovale v Zdravilišče Radenci, kar odraža še večji poudarek usmerjenosti ponudbe v zdraviliški turizem in nadaljevanje več kot 125-letne zdraviliške tradicije na področju preprečevanja, zdravljenja in rehabilitacije srčno-žilnih obolenj.

»Prenova objekta bogate kulturne dediščine v Zdravilišču Radenci, ki se je pričela junija 2008, zajema 3.800 kvadratnih metrov površin celotnega objekta, od tega 2.600 kvadratnih metrov obstoječega dela hotela in 1.200 kvadratnih metrov na novo pridobljenih površin. S prenovo namestitvenega dela hotela in restavracije ter v nadaljevanju s pridobitvijo novih površin v gostinskem delu in avli, ki povezuje hotelski kompleks s kopališčem in Medico wellness centrom Corrium, je prenovljen hotel prestopil v višjo kategorijo treh zvezdic. V hotelu, ki je prve goste sprejel decembra lani, so na voljo namestitve v štirih suitah, 42 dvoposteljnih in 23 enoposteljnih sobah, od teh je sedem v negovalnem oddelku, torej skupaj 115 ležišč v 69 sobah. Za bogato kulinarično ponudbo je za hotelske in dnevne goste poskrbljeno v prenovljeni restavraciji s 160 sedeži. V novi slaščičarni pa je sladokuscem na voljo pestra ponudba domačih sladic in lokalnih kulinaričnih dobrot,« je o prenovi hotela povedal Milan Karoli, direktor družbe Zdravilišče Radenci, d.o.o.

Gostom, ki prihajajo na zdraviliško zdravljenje bolezni srca in ožilja kot tudi ostalim gostom, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja, je na voljo tudi prenovljena wellness ponudba. V Zdravilišču Radenci so prvi v slovenskih zdraviliščih vpeljali ayurveda center, ponudbo katerega so v prenovljenem hotelu Izvir oplemenitili s havajsko masažo in masažo z vročimi in hladnimi vulkanskimi kamni, različnimi kozmetičnimi storitvami in vodnim ležiščem Concerto.

Borut Miklavčič, minister za zdravje RS, je poudaril, da je prenovljeni hotel Izvir pomembna pridobitev za slovenski turizem, zato bo tudi ministrstvo za zdravje po svojih močeh pomagalo, da bo hotel pridobil čim več gostov, saj je zaradi kakovostne ponudbe storitev in strokovne usposobljenosti kadra odprt za širok evropski trg na področju preventive, zdravljenja in rehabilitacije srčno-žilnih obolenj.

Vir: Nacionalno turistično združenje

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Ines | 20.03.2009 ob 09:22
Prenovljen hotel Izvir oz. stara Terapija je bil zame kot gostjo veliko prijetno presenečenje. Poseben pečat hotelskemu kompleksu pa dajejo njegovi zaposleni (nihče izvzet) z njihovo strokovnostjo, predvsem pa izredno prijaznostjo tako, da ustvarjajo prijeten občutek domačnosti in topline, zato jim vsa pohvala.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 11 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat