| 

Posel in moda

Spomladansko čiščenje duše

Spomladansko čiščenje duše

13.03.2009 ob 19:19

V prvih dnevih, ki so prijetno sončni in topli, si ponavadi vzamemo popoldne in ga namenimo čiščenju hiše – zračenju, sesanju, pospravljanju težkih zimskih oblačil ... Vsekakor bi nekaj časa morali nameniti tudi svoji notranjosti in jo prečistiti temnih in depresivnih zimskih misli. Kako, preberite v nadaljevanju.

1. Počistite stare dolgove
Vas še vedno čakajo bolj ali manj prijetne obveznosti, s katerimi odlašate že nekaj časa – na primer odgovarjanje na pisma, urejanje fotoalbumov s fotografijami praznovanja novega leta, pospravljanje starih časopisov? Vzemite si prosto popoldne in jih končno že opravite, da vam zadeve ne bodo več kradle energije in vas spravljale v slabo voljo.

2. Nekaj novega
Ne, nimamo v mislih nakupovalne mrzlice, pač pa drugačne vrste novitet. V svoj vsakdanjik vnesite nekaj novega – svežo spremembo, ki vam bo popestrila dan. Ni nujno, da je sprememba velikanska, dovolj je že, da uvedete novo navado: zjutraj si privoščite sveže stisnjen pomarančni sok, nedelja naj bo dan za kopel, zvečer si telo namažite z dišečim losjonom… Drobne malenkosti so tiste, ki štejejo.

3. Dan spanca – zakaj pa ne?
No, ni potrebno, da cel dan preživite v postelji, preprosto privoščite si odmor. Za vstop v sončne dni vendar potrebujete dovolj energije! Za en dan se zabubite pred televizijo z zalogo dobrih filmov, v udobnem fotelju uživajte z dobro knjigo ali s svojim dragim ali drago dopoldne preživite objeta v postelji.

Baterije si lahko napolnite tudi drugače:

večer salse,
vroča kopel,
energijska bomba v obliki sadne kupe ...
Privoščite si nekaj drugačnega, nekaj samo zase, in videli boste, da se boste počutili odlično.

4. Očistite se stresa
Vse prepogosto se obremenjujemo z vsakdanjimi malenkostmi, ki nam kradejo energijo in »onesnažujejo« dušo. Če ste še posebej pod stresom, pokličite prijatelja, zaupajte mu svoje občutke, misli in strahove.

Pogosto nas grizejo od znotraj in nam kvarijo razpoloženje, zato moramo znati iz sebe izliti stvari, ki nas pestijo.
Seveda v težavnih trenutkih tudi vi na pomoč priskočite prijatelju.

5. Lažje zadihajte
Poiščite primerne dihalne vaje in se naučite pravilno dihati – to vas bo ohranjalo sproščene in mirne. Zapomnite si pravilo globokega dihanja v težkih situacijah – z dolgim izdihom iz telesa spravite vso jezo in napetost.
Izkoristite sončen in ne preveč mrzel dan in se odpravite na dolg sprehod, na katerem se boste dodobra predihali – to vam bo dalo občutek notranje čistosti in zadovoljstva.


Vir: www.dormeo.net

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Poletač | 13.03.2009 ob 21:43
Ob takšni krizi kot je in še bo, bo vseh 5. nasvetov prav pršlo!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat