| 

Aktualno

James Muir bo predsednik uprave družbe SEAT S.A.

James Muir bo predsednik uprave družbe SEAT S.A.

17.03.2009 ob 10:37

James Muir (50) bo 1. septembra 2009 postal predsednik uprave družbe SEAT S.A. (Martorell). Pri tem bo nasledil Ericha Schmitta (62), ki bo v koncernu prevzel nove naloge. Prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG, se je Schmittu zahvalil za uspešno delo in poudaril: „Pod vodstvom Ericha Schmitta je SEAT naredil velik korak naprej.“
James Muir se je v okviru študija posvetil evropskemu trženju in je nedvomno odličen poznavalec avtomobilske industrije. Britanec je začel kariero v taboru za načrtovanje pri podjetju Ford UK. Od 1994 do sredine leta 2001 je tam opravljal odgovorne funkcije, nazadnje je bil vodja trženja. V nadaljevanju je pri Mazdi Europe prevzel naloge projektnega direktorja, nato pa je postal poslovni direktor podjetja Mazda UK. Leta 2003 je Muir kot podpredsednik za prodajo prevzel odgovornost za prodajo pri Mazdi Europe, leta 2005 pa je bil v tem podjetju imenovan za predsednika in izvršnega direktorja.

Erich Schmitt je leta 2006 prišel od Audija k znamki SEAT. Tu je poskrbel za občutne izboljšave pri proizvodnji in pri produktih, na čemer bo sedaj gradil strokovnjak za trženje James Muir. Schmitt je bil pred tem od leta 1992 naprej kot član uprave družbe AUDI AG (Ingolstadt) odgovoren za globalno nabavo. Poleg tega je od leta 1997 naprej vodil dejavnosti znamke Audi na Kitajskem, pri čemer je dosegel nadvse uspešen trend rasti.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 19 do 29 °C

Četrtek
od 19 do 30 °C

Petek
od 18 do 28 °C

Sobota
od 18 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat