| 

Posel in moda

Za udobno in zdravju prijazno delo z računalnikom

Za udobno in zdravju prijazno delo z računalnikom

13.05.2008 ob 20:05

Vsi uporabniki računalnikov, ki po več ur dnevno presedimo za mizo v prisiljeni in nepravilni drži, smo že občutili posledice v obliki bolečega hrbta, vratu, rok ali dlani. Nepravilna drža in bolečine po telesu so posledica slabo zasnovanih delovnih mest – večinoma previsoko postavljene tipkovnice, dolge ure nepretrganega tipkanja, slaba tehnika tipkanja, nepravilno nastavljena višina ekrana računalnika, neergonomsko oblikovani stoli, stresni pogoji in drugo. Zavedati pa se moramo posledic, ki jih ima lahko na naše zdravje dolgotrajna nepravilna drža telesa pri delu z računalnikom.


Nekaj lahko naredimo tudi samo s samo kontrolo svoje drže, z raztegovalnimi vajami, ki jih je priporočljivo med delom narediti večkrat na dan po nekaj minut in podobno. Veliko pa k dobremu počutju in udobju pripomorejo dobro oblikovani izdelki in delovna oprema, ki jo vsako dnevno uporabljamo pri svojem delu.

Predstavljamo vam nekatere pripomočke oziroma dodatke k računalniku, ki vam zagotavljajo udobnejše in zdravju prijazno delo.

1. Stojalo Logitech Alto Express, notebook stand
Logitech Alto Express notebook stand bo poskrbelo za boljše vidno ugodje pri delu z vašim prenosnikom. Z njim si namreč lahko svoj prenosnik namestite popolno po vaših željah. Lastnosti: stojalo za prenosnike, gumijaste nogice za varno namestitev, omogoča poljubno nameščanje vašega prenosnika, primerno tako za "navadne" prenosnike, kot tudi za Apple prenosnike, garancija 3 leta, cena 22,75 €.          

 

 

 

 

 2. Tipkovnica Logitech Alto
To prilagodljivo stojalo vam zagotavlja več udobja pri delu z vašim prenosnikom, kajti omogoča vam, da gledate v vaš prenosnik na nivoju vaših oči, medtem ko pišete na tipkovnico običajne velikosti hitreje in z manj napora. Je preprosta za uporabo in deluje skupaj s skoraj vsakim prenosnikom. Lastnosti: preprosta namestitev in pospravljanje, nastavitev višine zaslona, izboljšano udobje, gumbi na en dotik, za dostopanje do pomembnih funkcij, več večnamenskih USB vrat, deluje s skoraj vsakim prenosnikom., garancija 3 leta, cena 105,70 €.

 

           

 

 

 

 

 

 
3. USB hub Logitech Alto Connect
Tudi Logitech Alto Connect vam omogoča več udobja za vašim prenosnikom. Odliko predstavljajo tehnična dovršenost, videz in možnost priklopa do štirih USB naprav. Splošne lastnosti: postavitev prenosnika v boljše vidno polje, vgrajen USB hub (4 portni), eleganten izgled in kakovostna izdelava, urejevalnik kablov, garancija 3 leta, cena 63,94 €.

                           

 

 

 

 

 
Za dodatne informacije pa se lahko obrnete na zastopnika in distributerja za Slovenijo: IZID d.o.o. Jesenice, Industrijska ulica 2a, Jesenice, tel.: +386 4 581 12 00. 

Urška Č.    

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat