| 

Aktualno

Srbi iščejo podjetniške nasvete za ravnanje z odpadki

Srbi iščejo podjetniške nasvete za ravnanje z odpadki

13.03.2009 ob 11:25

Ali se v Srbiji z uveljavitvijo evropskih pravil na področju ravnanja z odpadki odpirajo podjetniške priložnosti za slovenska podjetja?

Na gospodarsko zbornico prihajajo predstavniki 30 srbskih podjetij, ki delujejo na področju ravnanja z odpadki. Direktor družbe za ravnanje z odpadno električno in elektronsko opremo Zeos Emil Šehič pravi, da bi bil prenos sistemskih rešitev in know-howa v interesu slovenskih podjetij v Srbiji.

Ko bodo namreč uvedli evropske okoljske dajatve, bi bilo zanje poslovanje lažje, če bi bile sistemske rešitve v Sloveniji in Srbiji podobne. Primer velikih razlik, ki otežujejo poslovanje, je Hrvaška, kjer proizvajalci velikih gospodinjskih aparatov plačujejo okoli 300 evrov na tono izdelkov, medtem ko v Sloveniji takšna dajatev znaša med 50 in 80 evri.

"V našem podjetju za recikliranje elektronskih odpadkov, prvem te vrste na Balkanu, nas zanimajo evropske smernice in izkušnje. V Ljubljano prihajam z željo po sodelovanju in odprt za vse možnosti, tudi za sklenitev kakšnega posla," nam je povedal prvi mož S. E. Trada iz Beograda Nebojša Vranes.

Prepričan je, da se bodo zaradi vse večje količine odpadkov in strogih evropskih pravil v Srbiji odpirale nove priložnosti na področju zbiranja in predelave odpadkov ter komunalne infrastrukture.

Vir in informacije: Finance, 10.3.2009, www.finance.si, Avtor: Ilinka Todorovski

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 13 do 20 °C

Nedelja
od 12 do 22 °C

Ponedeljek
od 12 do 24 °C

Torek
od 12 do 23 °C

Anketa

Dopust...
je že mimo
šele pride
ga ne potrebujem

    rezultat