| 

Aktualno

Kako konkurenčen je slovenski turizem?

Kako konkurenčen je slovenski turizem?

09.03.2009 ob 08:49

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti slovenskega turizma uvrstila na 35. mesto. Raziskava o konkurenčnosti slovenskega turizma, ki jo je pripravil Svetovni gospodarski forum (WEF), zajema 133 držav in temelji na ocenah 14-ih dejavnikov konkurenčnosti turističnega sektorja.

Glede na lansko leto so v raziskavi sodelovale 4 dodatne države, ene države pa glede na lani v raziskavo niso vključili. Raziskava temelji na ocenah 14-ih dejavnikov konkurenčnosti turističnega sektorja. Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti iz te raziskave uvrstila v zgornji del lestvice oziroma med države nad povprečjem po obdelanih parametrih.
V primerjavi z lanskoletnimi rezultati je na primerjalni lestvici prišlo do sprememb, ki so odločilno vplivale na uvrstitev Slovenije na 35. mesto. Te spremembe so naslednje: državi, lani uvrščeni pred Slovenijo, Madžarska in Izrael, sta se letos na lestvico uvrstili za Slovenijo. Združeni Arabski Emirati, ki so se lani uvrstili za Slovenijo, pa so letos na lestvici dve mesti pred Slovenijo (med Slovenijo in Združenimi Arabskimi Emirati se na 34. mestu, enakem kot lani, nahaja Hrvaška).

Več informacij: Ministrstvo za gospodarstvo

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 11 do 23 °C

Nedelja
od 10 do 23 °C

Ponedeljek
od 10 do 25 °C

Torek
od 13 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat