| 

Aktualno

Enostavno, hitro in okolju prijazno z e-računom

Enostavno, hitro in okolju prijazno z e-računom

09.03.2009 ob 12:00

E-račun izdajateljem omogoča enostavno izdajanje računov v elektronski obliki, prejemnikom pa enostavno in hitro plačevanje v njihovi elektronski banki. V nadaljevanju vam bomo podrobneje predstavili novo storitev, ki bo kmalu postala del sodobnega vsakdanjega elektronskega poslovanja. Tudi s pozitivnimi učinki varovanja okolja.

Kaj je e-račun in kakšne so njegove poglavitne prednosti?
E-račun nadomešča klasično papirno obliko z elektronsko. Izdajatelj račun izda svojemu dolžniku oziroma prejemniku računa v elektronski obliki v njegovo elektronsko banko, ta pa prejeti e-račun enostavno in hitro plača in ga lahko izvozi tudi v svoje zaledne računovodske aplikacije.
E-račun za izdajatelje pomeni velik prihranek pri stroških tiska, poštnin, znamk in kuvert, zaradi elektronske izmenjave podatkov pa omogoča tudi prihranek na času. In ne samo to, izdajatelji boste lahko z uporabo e-računa v elektronski obliki pripomogli k zmanjšanju porabe papirja in s tem pomagali ohranjati naše dragocene gozdove. Že podatek, da podjetje, ki letno izda 5.000.000 papirnih računov, z izdajo enakega števila računov v elektronski obliki ohrani 13.600 dreves, je dovolj zgovoren. In še to, eno drevo v enem letu prečisti 25 kg onesnaženega zraka.
NLB je med prvimi bankami v Sloveniji vzpostavila sistem za elektronsko izmenjavo e-računov in za delo z e-računi dopolnila elektronsko banko NLB Proklik in spletno poslovalnico NLB Klik.

E-račun za izdajatelje in prejemnike
Izdajanje e-računov vam bo prineslo prednosti, ki so navedene že zgoraj, za posredovanje e-računov pa boste lahko uporabili kar uveljavljeni bančni kanal NLB Proklik. Kot izdajatelji boste od banke prejeli tudi povratno informacijo, če banka e-računa ne bo mogla dostaviti prejemniku.
Pravne osebe, podjetniki in zasebniki, ki ste že uporabniki elektronske banke NLB Proklik, in vsi, ki se boste za uporabo še odločili, boste e-račune lahko prejemali v svojo elektronsko banko in jih enostavno, hitro in brez dodatnega prepisovanja tudi plačali. V naši največji banki imate sedaj v okviru NLB Poslovnega paketa kot izdajatelj e-računov posebno ugodnost, in sicer 3-mesečno brezplačno opravljanje storitev e-računa.
V kratkem boste lahko tudi kot fizična oseba e-račune za mesečne obveznosti prejemali v spletno poslovalnico NLB Klik ter jih enostavno in brez prepisovanja v plačilni nalog plačali.
Za več informacij se lahko obrnete na poslovne skrbnike, na elektronski naslov eracun@nlb.si pa lahko pošljete vprašanja, povezana z e-računi, na katera vam bodo v NLB z veseljem odgovorili.

Več informacij: http://www.nlb.si/nlb-eracun-po

Sponzorirana objava NLB d.d.

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 19 do 29 °C

Četrtek
od 19 do 30 °C

Petek
od 18 do 28 °C

Sobota
od 18 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat