| 

Aktualno

Volkswagen se priklaplja na internet

Volkswagen se priklaplja na internet

06.03.2009 ob 09:49

Volkswagen na hannovrskem sejmu CeBIT, ki se je začel 3. marca, predstavlja inovativno novost iz sveta informacijske in komunikacijske tehnologije: Tiguan auto@web. Vozilo, ki ga je izdelal raziskovalni oddelek koncerna Volkswagen, ima dostop do interneta preko brezžičnega omrežja, ki ga je razvila kooperacija za raziskovanje Wireless Wolfsburg. Vozniku tako lahko na zaslonu navigacijskega sistema prikazuje aktualne informacije o okolici.

V današnjih avtomobilih se nikomur več ni treba odpovedati najsodobnejši zabavni elektroniki in najsodobnejšemu dostopu do informacij. Volkswagen s Tiguanom auto@web postavlja nov trend. To inovativno vozilo je vizija avtomobila prihodnosti, ki ima dostop do interneta. Tiguan je ves čas povezan z internetnim portalom in neprestano prejema specifične aktualne informacije. Vse to poteka za voznika nezaznavno. Kot vir služi portal Wireless Wolfsburg, ki omogoča dostop do številnih informacij o Wolfsburgu.

Tiguan ima med drugim povezavo do koledarja dogodkov, vključno s seznamom lokalnih turističnih znamenitosti in krajev, kjer potekajo prireditve. Izbrane informacije se pregledno prikazujejo na zaslonu navigacijskega sistema. Kot dodatna komfortna storitev so vozniku s pomočjo nove tehnologije na voljo podrobne aktualne informacije o vsem, kar je ob poti – tako je na primer obveščen o številu prostih parkirnih mest v parkirnih hišah, o počivališčih in restavracijah.

Kooperacija za raziskovanje Wireless Wolfsburg je v Wolfsburgu razvila enega največjih nemških mestnih brezžičnih omrežij za dostop do interneta. Po celotnem mestu je razporejenih več kot 50 točk, ki omogočajo dostop do interneta in do informacij o turističnih znamenitostih in kulturnih dogodkih v mestu in bližnji okolici.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 19 do 29 °C

Četrtek
od 19 do 30 °C

Petek
od 18 do 28 °C

Sobota
od 18 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat