| 

Aktualno

Ljubljana objavila tri razpise za pomoč pri reševanju stanovanjskega problema

Ljubljana objavila tri razpise za pomoč pri reševanju stanovanjskega problema

03.03.2009 ob 11:42

Mestna občina Ljubljana je objavila tri razpise za občane, ki rešujejo stanovanjske ali eksistenčne težave. Za vse tri razpise je namenjeno 400.000 €, razpisi pa so odprti do 30. septembra letos, oziroma do porabe sredstev. Sredstva se bodo porabljala po vrstnem redu prispelih vlog za vse tri razpise skupaj.

Nakup stanovanj po modelu deljenega lastništva

Razpis je namenjen varčevalcem v nacionalni stanovanjski shemi, ki s privarčevanimi sredstvi ne morejo kupiti primernega stanovanja. Stanovanje lahko kupijo skupaj z Javnim stanovanjskim skladom Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) v razmerju 60:40. Večji delež mora prispevati prosilec. Delež JSS MOL odkupi v 15 letih, v vmesnem času pa plačuje mesečno nadomestilo za uporabo solastniškega deleža sklada.

Nakup stanovanj z ustanovitvijo dosmrtne služnosti stanovanja in izplačilom doživljenjske mesečne rente

Na poziv se lahko odzovejo prosilci, ki so stari 65 ali več let in so pripravljeni stanovanje prodati JSS MOL, v zameno pa dobiti pomoč pri vzdrževanju stanovanja in mesečno rento, ki je zmanjšana za nadomestilo za uporabo stanovanja. Ob prodaji stanovanja se v korist prodajalca ustanovi odplačna neprenosljiva dosmrtna služnost stanovanja.

Stanovanjska posojila JSS MOL za rekonstrukcijo in vzdrževalna dela na stanovanjskih hišah

Na razpisu lahko sodelujejo tisti, ki izboljšujejo ali razrešujejo stanovanjsko vprašanje z rekonstrukcijo, rednimi vzdrževalnimi deli ali investicijskimi vzdrževalnimi deli v stanovanjskih stavbah. Na razpisu lahko sodelujejo tudi lastniki stanovanj v objektu Pod Turnom 4 in Ižanska 305.

Vir in informacije: SLONEP, 02.03.2009, www.slonep.net

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od -1 do 1 °C

Petek
od -1 do 3 °C

Sobota
od 0 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat