| 

Aktualno

Audi TT RS: vrhunski športnik

Audi TT RS: vrhunski športnik

28.02.2009 ob 19:06

Audi je znova izdelal izjemno močan petvaljni model: Audi TT RS bo svetovno premiero doživel na avtomobilskem salonu v Ženevi. Opremljen je z 2,5-litrskim motorjem, ki razvije več kot 220 kW (300 KM). Eksplozivni pospeški, pristno navdušenje in prepoznaven zvok so torej zagotovljeni.

Legenda se vrača – zmogljivi petvaljni bencinski motorji imajo pri Audiju že dolgo tradicijo. Novi agregat s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva je naslednji v tej dinamični seriji. V modelu TT RS zagotavlja neverjetne vozne zmogljivosti: za pospešek od 0 do 100 km/h porabi manj kot pet sekund, tako da je zanj prehitevanje postranska naloga, na 250 km/h elektronsko omejena najvišja hitrost pa je samo gola formalnost.

Stalni štirikolesni pogon quattro, najsodobnejše podvozje in izjemno velike zavore varno nadzirajo njegovo moč – kompaktni TT RS je z lahko, pretežno iz aluminija izdelano karoserijo tipa Audi Space Frame (ASF) na cesti resnično pravi stroj.

Več informacij bo na voljo na Audijevi tiskovni konferenci na ženevskem avtomobilskem salonu, 3. marca 2009 v hali 1, razstavni prostor 1060.

 


 

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od -1 do 0 °C

Četrtek
od -1 do 1 °C

Petek
od -1 do 3 °C

Sobota
od 0 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat