| 

Aktualno

Gradimo skupaj - prihaja sejem DOM

Gradimo skupaj - prihaja sejem DOM

27.02.2009 ob 07:58

Od torka, 3. marca, do nedelje, 8. marca 2008, bo Gospodarsko razstavišče pod skupnim motom Gradimo skupaj! odprlo vrata že 48. mednarodnega sejma Dom. Na 18.000 m2 razstavnih površin se letos predstavlja 577 podjetij iz 30 držav. Ker jih je letos na sejmu še več kot lani, se razstavljavci predstavljajo v vseh razpoložljivih dvoranah GR, v treh dodatnih montažnih dvoranah ter na zunanjih razstavnih površinah. Na sejmu je bogat obsejemski program, ki ga pripravljajo Gradbeni inštitut ZRMK, Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS ter Informacijsko središče Korak. Lani je sejem obiskalo 52.000 ljudi.


Sejem Dom, eden največjih in najbolj obiskanih sejmov na GR, je mednarodni sejem gradbeništva, kjer si je mogoče ogledati ponudbo stavbnega pohištva, izdelke za notranjo opremo, urejanje doma in njegove okolice, opremo za ogrevanje in hlajenje, materiale in proizvode za gradbeništvo in izdelke, ki tehnično varujejo, nadgradijo ali pa enostavno poživijo domove.
Razstavni del spremlja bogat obsejemski program, ki ni namenjen le strokovni javnosti, ampak vsem obiskovalcem.

Gradbeni inštitut ZRMK, Ministrstvo za okolje in prostor, organizira vsak dan od 10. do 18. ure brezplačno energetsko svetovanje za občane (desni prizidek Avle). Med drugim bodo predstavili še nekatere aktivnosti Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada, ki so namenjene kreditiranju in subvencioniranju okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb.

Občanom so namenjena tudi tematska strokovna predavanja. Predavatelji so energetski svetovalci mreže ENSVET in strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK, ki delujejo na področju bivalnega okolja, gradbene fizike in energije v zgradbah ter v okviru projekta »Znak kakovosti v graditeljstvu«. Znak kakovosti v graditeljstvu predstavlja neobvezen certifikacijski znak in blagovno storitveno znamko za označevanje najboljših izdelkov in storitev slovenskega graditeljstva. Glavni cilji projekta so promocija najkakovostnejših izdelkov in storitev, dvig kakovosti graditeljstva v RS ter informiranje in varovanje naročnikov -uporabnikov. Na programu sta tudi dve brezplačni strokovni delavnici:

  • 6. 3. (12.00 –14.30) delavnica Hlajenje stavb postaja vroča tema; projekt poteka v dveh fazah: namen prve faze je oblikovati pregled trajnostnih načinov hlajenja stavb in prikazati primere dobre prakse hlajenja poslovnih in javnih stavb. Rezultati pregleda tehnologij in pristopov ter primeri dobre prakse so združeni v tako imenovano Keep Cool orodje. Orodje prinaša napotke za investitorje, tehnične svetovalce, vzdrževalce in uporabnike stavb, podrobne opise tehnologij za hlajenje stavbe in primere dobre prakse izvedenih stavb. Ker so informacije prilagojene različnim profilom uporabnikov, je delavnica zanimiva za strokovnjake (opisi tehnologij, program za LCC analizo) in tudi za vzdrževalce, investitorje ali končne uporabnike.
  • 7. 3. (12.00 –15.00) so na programu še posebej aktualne teme s področja novogradenj in prenove stavb v nizkoenergijskem in pasivnem tehnološkem razredu.


Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS, Sekcije slovenskih proizvajalcev montažnih hiš pripravlja strokovna predavanja in komercialne predstavitve, namenjene vsem, ki se zanimajo za leseno montažno gradnjo (4.–7. 3., skupni razstavni prostor Sekcije slovenskih proizvajalcev montažnih hiš, dvorana Kupola - A).

GR tako kot vsako leto tudi letos pripravlja bogate nagrade, ki jih prispevajo razstavljavci. Nagradni kupon za sodelovanje v nagradni igri prejme vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice. Vsak 500. obiskovalec pa prejme kot nagrado vstopnico za Ljubljanski pohištveni sejem, ki bo v začetku novembra letos.

CENE VSTOPNIC:

7,00 € - redna vstopnica (odrasli)
5,00 € - vstopnica s popustom (otroci od 7. do 16. leta, dijaki, študenti, upokojenci)
brezplačno - otroci do 7. leta starosti in invalidi na vozičkih ter njihov spremljevalec

Vir in foto: www.sejemdom.si, služba za odnose z javnostmi GR

 

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat