| 

Uporabne informacije

Ali se bojite za svoje delovno mesto?

Ali se bojite za svoje delovno mesto?

10.10.2011 ob 21:22

Bodite pripravljeni na črne čase in poskrbite za varnost svojega delovnega mesta. Držite se naslednjih nasvetov in bodite pripravljeni na vse. Tako poslovno kot finančno.


Bodite pozorni na dogajanje v podjetju

Imejte napeta ušesa in bodite pozorni na govorice v podjetju. Če slišite, da promet upada, da nameravajo določene aktivnosti v podjetju omejiti itd., naj vam bo to signal, na podlagi katerega se bolje pozanimajte o situaciji.
Če ste pozorni, ste namreč bolj pripravljeni na spremembe, saj imate več informacij, s katerimi lahko operirate. Tako boste vsaj pravi čas vedeli, ali je pametno iskati novo službo.

Varčujte z denarjem
Odplačujte vsa večja posojila redno. Poleg tega ustvarite rezervni sklad z denarjem, ki vam bo lahko prišel krvavo prav v primeru najslabšega scenarija.
V primeru, da ostanete brez službe, vam bo ravno odplačevanje kreditov lahko popolnoma uničilo finančno stanje. Zato s plačili dolgov nikar ne odlašajte in se raje odpovejte novemu avtu za ceno čistih računov.

Cenite svojo zaposlitev
V teh majavih časih se zavedajte, da ste lahko srečni za varno delovno mesto. Še vedno imate lahko ambicije, a spremenite svoj odnos do svojega dela.
Čeprav imate še vedno višje cilje, pokažite nadrejenim, da cenite svoje delovno mesto in da ga z veseljem opravljate.

Svoj prosti čas vložite tudi v dodatne aktivnosti
Pridružite se prostovoljnim odborom v vašem podjetju. Pa naj gre za organiziranje službenih zabav, izletov ali seminarjev. Tako boste pokazali svojo pripadnost podjetju in njegovi kulturi.
Ravno tako se pridružite drugim prostovoljnim organizacijam. Če je le možno, v raznih situacijah izpostavite in pokažite svoje sposobnosti. Več znanstev ko ustvarite, večje so vaše možnosti pri iskanju nove zaposlitve.

Bodite nepogrešljivi
Ne uničite svojih upov z mislijo, da nihče ni nepogrešljiv. Prihajajte v službo točno in delajte nadure. Javite se za delo na dodatnih projektih. Predvidite potrebe v podjetju in delajte na njihovi realizaciji, še preden vas za to prosijo nadrejeni.
Vsak dan delajte na tem, da boste še boljši zaposleni. Potrudite se, da boste pomemben člen v verigi vašega podjetja. Tako boste bolje dosegali svoje karierne cilje in povečali varnost vašega delovnega mesta.

Posodabljate svoj življenjepis
Vedno imejte pripravljen življenjepis, ki odraža vaše trenutno stanje. Poskrbite, da boste dopisali vse vaše nove izkušnje, znanje, izobrazbo in poslovne dosežke.
Če se vam zdi, da bi s kakšnim novim znanjem dopolnili vaše sposobnosti, se vpišite v tečaj. Na vsak način se torej trudite za nove dosežke in jih ne pozabite izpostaviti v življenjepisu.

Pripravite krizni načrt
V primeru izgube zaposlitve pripravite finančni načrt. Precenite, katere račune boste morali plačati nujno. Kaj je bolj pomembno plačati: račun za kreditno kartico ali kredit za hišo?
Preglejte svoje izdatke in precenite, kje lahko stisnete pas, zato da boste lahko na drugih področjih pokrili finančni primanjkljaj. Ne pozabite na urejanje vašega statusa nezaposlenega in zdravstvenega zavarovanja.


Povečati varnost v vaši službi je torej lahko precej preprosto. Svojo usodo upravljajte aktivno in ne obupujte za svojo pisalno mizo. Vse kar potrebujete, je optimizem in odločnost.


Vir: http://www.dormeo.net

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat