| 

Aktualno

Slovenija država partnerica turističnega sejma Ferienmesse Salzburg

Slovenija država partnerica turističnega sejma Ferienmesse Salzburg

23.02.2009 ob 11:00

Od petka, 20. februarja, do nedelje 22. februarja je v Salzburgu potekal turistični sejem Ferienmesse Salzburg 2009. Na sejmu se je skupno predstavilo 185 razstavljavcev iz 20 držav, med njimi tudi Slovenija, ki je bila letos država partnerica na sejmu, kar je dalo predstavitvi naše dežele na sejmu posebno težo.

Avstrijski trg uvrščamo med ključne emitivne trge slovenskega turizma, saj avstrijski gostje ustvarijo velik del prihodov in prenočitev slovenskega turizma. Med turističnimi produkti, po katerih avstrijski gostje v Sloveniji najpogosteje povprašujejo, je ponudba slovenskih naravnih zdravilišč, kjer so v januarju zabeležili za 3 % več avstrijskih gostov kot istega meseca lani. Razen po ponudbi slovenskih zdravilišč in wellness ponudbi beležimo tudi veliko zanimanje avstrijskih gostov po ponudbi slovenske obale ter kulinarični ponudbi.
Glede na povpraševanje na avstrijskem trgu je bilo na sejmu Ferienmesse Salzburg izpostavljena turistična ponudba slovenskih zdravilišč, Krasa in Slovenske Istre. Poseben poudarek na več kot 100 m2 razstavne površine je bil dan predstavitvi ponudb za kratke počitnice, prireditvam (Škofjeloški pasijon, Solinarski praznik, Festival alpskega cvetja, Festival Lent…) in produktom za aktivni oddih v Sloveniji (kolesarjenje, golf, pohodništvo).
Posebni partnerji predstavitve v Salzburgu so bile Terme 3000 ter destinacija Kras z Vipavsko dolino. Na otvoritveni slovesnosti sejma, 20. februarja, je zbrane goste nagovoril pomočnik direktorja Slovenske turistične organizacije Dejan Podgoršek. Prav tako je bila prvi dan sejma za novinarje s področja Salzburga in bližnjih dežel organizirana novinarska konferenca, kjer so podrobneje predstavili turistično ponudbo Slovenije. Isti večer pa so za poslovne partnerje v sodelovanju s strokovno publikacijo TIP (Travel Industry Professional) pripravili tudi slovenski večer.
Na sejmu Ferienmesse Salzburg 2009 se je skupno predstavilo 185 razstavljavcev iz 20 držav, ki so obiskovalcem predstavili celoten spekter produktov in storitev v turistični industriji.

Vir: Slovenska turistična organizacija

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 14 do 30 °C

Petek
od 16 do 33 °C

Sobota
od 17 do 28 °C

Nedelja
od 14 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat