| 

Aktualno

Pustni karneval v Ljubljani

Pustni karneval v Ljubljani

20.02.2009 ob 13:07

Tradicionalna prireditev Pustni karneval v Ljubljani bo, kot že vrsto let, potekala na pustno soboto, 21. februarja 2009, med 11. in 16. uro. Maske se bodo predstavile na ulicah mestnega središča. Osrednje rajanje pa bo v parku Zvezda, kjer bo ob 11. uri tudi pričetek prireditve in si bodo na pustnih delavnicah obiskovalci lahko poslikali obraze. Na osrednjem odru bo, že od 11. ure dalje, obiskovalce zabavala skupina Victory. Skupine pustnih mask se bodo zbrale na Krekovem trgu, od koder bo pustni karneval ob 12. uri krenil proti Ciril Metodovem trgu in Stritarjevi ulici na Prešernov trg. V sprevodu se bodo predstavile pustne maske treh segmentov:
- otroški del,
- etnološki del in
- pustne zaključene skupine.

Na Prešernovem trgu se bodo posamezne skupine mask predstavile s kratkim priložnostnim programom, nato pa v sprevodu nadaljevale pot po Wolfovi ulici do osrednjega odra v parku Zvezda. Pustni sprevod sestavlja 28 skupin, udeležencev v sprevodu pa bo približno 650.

Zaključek pustne prireditve bo ob 16. uri.

Organizator prireditve je Zavod za turizem Ljubljana, izvajalec je Lutkovno gledališče Ljubljana.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 16 do 31 °C

Torek
od 13 do 24 °C

Sreda
od 12 do 27 °C

Četrtek
od 14 do 30 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat