| 

Postal sem podjetnik

Objavljena razpisa za spodbujanje zaposlovanja

Objavljena razpisa za spodbujanje zaposlovanja

22.02.2009 ob 09:51

V okviru sredstev Evropskega socialnega sklada in na podlagi Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013 je Zavod RS za zaposlovanje objavil javna razpisa za spodbujanje zaposlovanja težje zaposljivih brezposelnih oseb in za spodbujanje zaposlovanja za krajši delovni čas.

Na Javni razpis za spodbujanje zaposlovanja težje zaposljivih brezposelnih oseb - Zaposli.me se lahko prijavijo delodajalci iz tržnega sektorja, ki so v preteklem poslovnem letu več kot polovico svojih prihodkov ustvarili s prodajo blaga in storitev na trgu. Subvencija se dodeli delodajalcem, ki za polni delovni čas zaposlijo brezposelne osebe iz ciljnih skupin razpisa, med katerimi so brezposelni, starejši od 50 let, mlajši od 25 let, iskalci prve zaposlitve in drugi.

V okviru programa je za navedeno obdobje predvidenih 3.850 vključitev brezposelnih oseb v zaposlitev. Subvencija se izplača delodajalcem v enkratnem znesku, in sicer za 1-letno zaposlitev znaša 4.000 EUR in za 2-letno zaposlitev 8.000 EUR. Na razpisu je v obdobju 2009–2011 na voljo skupaj 15,4 milijona EUR, pri čemer 85 % sredstev zagotavlja Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Na javni razpis Spodbujanje zaposlovanja za krajši delovni čas se lahko prijavijo delodajalci iz tržnega sektorja, ki so v preteklem poslovnem letu več kot polovico svojih prihodkov ustvarili s prodajo blaga in storitev na trgu. Subvencija se dodeli delodajalcem, ki za krajši delovni čas zaposlijo brezposelne osebe.

V okviru programa je za navedeno obdobje predvidenih 400 vključitev brezposelnih oseb v zaposlitev. Subvencija se izplača delodajalcem v enkratnem znesku, in sicer za 1-letno zaposlitev znaša 3.750 EUR za 6-urni delovni čas in 2.500 EUR za 4-urni delovni čas, za polletno zaposlitev pa 1.875 EUR za 6-urni delovni čas in 1.250 EUR za 4-urni delovni čas. Na razpisu je v obdobju 2009–2010 na voljo skupaj 1 milijon EUR, pri čemer 85 % sredstev zagotavlja Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vir in informacije: Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, 30.1.2009, www.mddsz.gov.si
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od -1 do 13 °C

Sobota
od -2 do 14 °C

Nedelja
od 3 do 16 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat