| 

Aktualno

Volkswagen na baterije

Volkswagen na baterije

17.02.2009 ob 12:53

Prof. dr. Martin Winterkorn: korak naprej v razvoju električnih avtomobilov
Družba Volkswagen AG (Wolfsburg) in korporacija Toshiba (Tokio) sta v Wolfsburgu podpisali pismo o nameri. Cilj je sodelovanje pri razvoju električnega pogona in ustrezne napajalne elektronike za Volkswagnovo novo družino malih avtomobilov (New Small Family). Poleg tega Volkswagen in Toshiba načrtujeta razvoj baterijskih sistemov z večjo energijsko gostoto. Z njimi bo opremljena naslednja generacija električnih avtomobilov.

Prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG, je poudaril: „Volkswagen na številnih področjih s polno paro razvija prihodnje pogonske tehnologije. Da bi doseženi položaj še dodatno utrdili, se odločamo za dolgoročne naložbe in k sodelovanju vabimo tudi druga podjetja. Eden od ključnih temeljev v tem okviru je sodelovanje s Toshibo. Trdno sem prepričan o naslednjem: skupaj bomo naredili velik korak naprej v razvoju serijskih električnih avtomobilov za naše kupce.“ Volkswagnov cilj je, da bi kot prvi proizvajalec ponudil brezemisijsko, cenovno dostopno in varno velikoserijsko rešitev za električne avtomobile. „Pot do električnega avtomobila za slehernega kupca seveda zahteva še veliko dela na področju raziskav in razvoja, še posebej pri tehnologiji litij-ionske baterije. Tu koncern Volkswagen ne sodeluje le s Toshibo, temveč še z drugimi potencialnimi tehnološkimi partnerji,“ je povedal prof. dr. Winterkorn.

Pismo o nameri sta podpisala prof. dr. Martin Winterkorn in Atsutoshi Nishida, predsednik in izvršni direktor korporacije Toshiba. Nishida je povedal: „Veselimo se, da bomo s Volkswagnom vzpostavili partnerstvo, ki prinaša prednosti za obe strani. Volkswagen je namreč eden vodilnih avtomobilskih proizvajalcev in se intenzivno posveča razvoju okolju prijaznih avtomobilov. Z združitvijo znanja mednarodnih tehnoloških koncernov Volkswagen in Toshiba bomo naredili pomemben korak naprej in se še bolj približali avtomobilskim tehnologijam prihodnosti.“ To je dober znak za mobilnost, ki temelji na ekologiji in gospodarnosti.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat