| 

Aktualno

Ukradeni milijoni osebnih podatkov iskalcev služb

Ukradeni milijoni osebnih podatkov iskalcev služb

14.02.2009 ob 13:57

Osebni podatki milijonov iskalcev služb so bili ukradeni v Veliki Britaniji, piše The Guardian.

Hekerji, ki naj bi te podatke ukradli, so tako izvedli enega največjih primerov kraje podatkov v Veliki Britaniji. Podjetje Monster, ki je bilo oškodovano, pravi, da so hekerji iz njihove podatkovne baze ukradli zaupne podatke, med njimi uporabniška imena, gesla, telefonske številke, e-poštne naslove in nekaj osnovnih demografskih podatkov. Izvzeti so bili finančni podatki, življenjepisi ter številke zavarovanj. Podjetje Monster naj bi imelo 4,5 milijonov registriranih uporabnikov. Kraja naj bi bila največja, odkar so bili leta 2007 ukradeni podatki o 25-ih milijonih otroških nadomestil.

Uporabniki so bili takoj obveščeni, naj zamenjajo gesla, opozorjeni pa so bili tudi, da lahko hekerji njihove e-poštne naslove uporabijo za razne spletne prevare.

Vir: www.ris.org, Percival, Jenny. Hackers steal jobseekers details from Monster recruitment website. The Guardian, 27.1.2009
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 12 do 24 °C

Torek
od 12 do 23 °C

Sreda
od 12 do 23 °C

Anketa

Dopust...
je že mimo
šele pride
ga ne potrebujem

    rezultat