| 

Poslovne priložnosti

Posel na kolesih

Posel na kolesih

07.05.2008 ob 14:25

Za vse, ki ne zdržite 8 ur v pisarni, ki vam enoličen delavnik nikakor ni pisan na kožo, in za vse, ki želite prilagodljiv delavni čas, predstavljamo vam nekaj uspešnih mobilnih poslov. Od mobilne zobozdravstvene ordinacije do avtoservisa, tile podjetniki so si privoščili vse prednosti opisanega poslovanja.


Mobilna pasja nega
(Wag'n Tails)

25 zaposlenih, več kot 1000 vozil in nad 7 mio usd letnih prihodkov
Podjetje deluje kot franšiza, bodoče podjetnike vzpodbuja k nakupu mobilnih enot, z že vgrajenim generatorjem, vodnimi rezervoarji, hlajenjem in ogrevanjem ter vročo vodo. Vstopni stroški niso previsoki: za izobraževanje o negi psov boste odšteli okrog 5000 $, prav toliko za vozilo, pričakovan zaslužek pa je od 50 do 100.000 $ letno. Podjetje se lahko pohvali z 30% rastjo na leto v zadnjih dveh letih.

Mobilna menjava olja
(Office Lube)

12 zaposlenih, 9 vozil in 500,000 $ letnih prihodkov
Čeprav podjetje ni prvo, ki lastnikom avtomobilov ponuja menjavo olja na terenu, je zraslo v največje v državi Kaliforniji. Zasluge za uspeh gre pripisati predvsem temu, da je podjetniku/lastniku uspelo prepričati nekaj velikih podjetij, da so dovolila opravljanje storitev na svojih službenih parkiriščih. V štirih letih, odkar podjetje obstaja, je uspelo prodajo podvojiti ali celo potrojiti vsako leto. Imajo vsaj 50 velikih strank, kjer zaposlenim nudijo tovrstne usluge medtem ko so le-ti na delovnem mestu, med njimi Google, Yahoo! Cisco, eBay in Lockheed Martin.

Mobilni Spa center
(Bilancia Spas)

1 zaposlen, 1 vozilo, predvodeni dohodki v letu 2007 pa 50.000$
Podjetnica, ki se je domislila tega posla, je bila dolga leta zaposlena v velikih podjetjih, in natanko pozna pomanjkanje časa za lepoto, zdravje in boljše počutje. Vložila je okrog 80.000$ v zagon svojega mobilnega lepotilnega centra, kar vključuje dvosobni posebno prirejen avtodom, kjer si med drugim lahko privoščite masažo, depilacijo, manikuro in pedikuro kar na parkirišču vašega podjetja ali bližnjega trgovskega centra.

Mobilna zobozdravstvena ordinacija
(On-Site Dental)

30 zaposlenih, od tega 8 zobozdravnikov, dve vozili, letni prihodki pa 3,5 mio $
Zdravstvena oskrba na kolesih ni nč novega, vendar je bila do sedaj večinoma neprofitna, namenjena oskrbi raznih domov, podeželja ali otrok brez zdravstvenega zavarovanja. V mobilni enoti z plazma televizorji, elektronskim poslovanjem v vrednosti 500.000 $, vam uredijo vse od plombe do beljenja zob.Lastnik pravi, da je najtežje ljudi prepričati o svoji strokovni usposobljenosti, zato jih že ob vstopu želi očarati s tehnologijo.
Mobilni frizerski salon (Onsite Haircuts)

5 zaposlenih, 3 vozila in 300.000 $ letnih prihodkov
Podjetje, ustanovljeno leta 2003, se danes lahko pohvali s strankami, kot so Google, Yahoo!, Genentech in Cisco. Na spletni strani si stranke lahko ogledajo koledar bližajočih se obiskov in tudi rezervirajo termin. Mobilni salon je namenjen vsem, ki jim primajkuje časa, in se jim na tako ni potrebno voziti na drug konec mesta samo zaradi barvanja narastka. Vozila so opremljena z vsem potrebnim in lahko neodvisno poslujejo tudi teden ali več.
Tina P.
vir: BusinessWeek

sorodni članki


Komentarji: 2 

Dodajte komentar


Dule | 19.09.2007 ob 18:04
Kaj je zdej!? bomo pač nehal kadit. Tko al tko bo zakon padu prej kot v enem letu.
dare | 19.09.2007 ob 11:58
Kaj pa mobilna kadilnica, ker je zdej lih to popularno. Tko k Bo Frost, k pripelje v ulico, bi pripeljal pred lokal in hitr skočiš na dimček...
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 13 do 23 °C

Petek
od 15 do 20 °C

Sobota
od 10 do 14 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat