| 

Posel in moda

Modni dodatki za mobilnike

Modni dodatki za mobilnike

Tako, kot postajajo mobilni telefoni vedno bolj napredni, elegantni in sofisticirani, jim sledijo tudi dodatki. Proizvajalci hitijo predstavljati dodatno opremo od zvočnikov do slušalk in celo projektorjev.

Mirage (Philips, Swarovski )
Cena še ni znana

Moči sta združila Philips in Swarovski ter oblikovala slušalke, namenjene ženskam, ki želijo modne in hkrati praktične dodatke. Na voljo bodo v poslovalnicah Swarovski.

MPS-75 zvočniki (Sony Ericsson)
40 $

Zvočniki se preprosto nataknejo na vaš telefon, tehtajo le slabih 100 g, set pa vsebuje tudi anteno, ki lovi FM radijske postaje, kompatibilen je s sedmimi modeli Sony Ericssonovih telefonov in dvema modeloma walkmana.

Parrot Boombox (Parrot)
okrog 300 $

Brezžični globokotonski zvočnik ima dovolj moči, da ozvoči večjo sobo. Z mobilnim telefonom se poveže preko brezžične Bluetooth povezave in tako izniči potrebo po kablih.

Parrot MK6000 (Parrot)
200 $

Ta prostoročni set predvaja glasbo iz vašega mobilnika preko Bluetooth povezave, in jo posreduje v zvočnike v vašem avtomobilu. Omogoča tudi glasovno izbiranje, deluje pa z večino telefonov z vgrajeno tehnologijo Bluetooth.

Nokia MD-5W (Nokia)
100 $

Finski gigant je nedavno na tržišču predstavl izdelek, ki ga uporabljate kot prostoročno napravo s stereo zvokom za sprejemanje in obvladovanje klicev, deluje do 30 ur brez polnjenja.

Parrot pregledovalnik fotografij (Parrot)
240 $

Oglejte si fotografije na večjem ekranu od vašega mobilnika preko brezžične Bluetooth povezave. Pregledovalnik, ki izgleda kot okvir za fotografijo, lahko shrani do 500 fotografij, ozadje pa se avtomatično prilagodi osetljenosti prostora.

Projekcijski zaslon (Microvision prototip)
Cena še ni znana

V letu 2008 naj bi več proizvajalcev na tržišče poslalo naprave, ki omogočajo projekcijo iz mobilnih telefonov na steno ali platno..

Tina P.
vir: BusinessWeek

sorodni članki