| 

Posel in moda

Tudi na vas vpliva vreme?

Tudi na vas vpliva vreme?

Znano je, da lahko vreme zelo vpliva na naše počutje in razpoloženje.

Skupina 62 študentov v zvezi državi Illinois v ZDA, si je v začetku jeseni šest tednov skrbno zapisovala kako se počuti in kako so produktivni. Skozi ves ta čas so raziskovalci beležili tudi klice v kriznem centru na tistem območju. Prav tako so s pomočjo lokalnih meteorologov zbirali podatke o vremenu na tem področju.

Na splošno so izsledki raziskave sledeči: vreme naj bi vplivalo na razpoloženje in produktivnost, vendar le v manjšem obsegu v primerjavi z ostalimi kontrolnimi faktorji. Zanimivo pa je, da je imelo vreme na moške močnejši vpliv kot na ženske. Raziskava pa je prav tako pokazala, da so ljudje, ki so iskali pomoč preko kriznega centra na splošno bolj pod vplivom vremena in psihološko šibkejši od študentov, ki so bili udeleženi v raziskavi.

Študenti in stranke kriznega centra z "blagimi" problemi, so bolj nagnjeni k stresu, ko je vreme nestabilno, oblačno, toplo in vlažno. Najmanj pod stresom so kadar je zunaj sonce, suho in hladno z naraščajočim tlakom.

Tiste stranke kriznega centra s "hujšimi" problemi pa na ta dva tipa vremena reagirajo ravno nasprotno, kar je prav tako zelo zanimivo.

vir: Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

sorodni članki