| 

Posel in moda

Tudi na vas vpliva vreme?

Tudi na vas vpliva vreme?

07.02.2009 ob 15:57

Znano je, da lahko vreme zelo vpliva na naše počutje in razpoloženje.

Skupina 62 študentov v zvezi državi Illinois v ZDA, si je v začetku jeseni šest tednov skrbno zapisovala kako se počuti in kako so produktivni. Skozi ves ta čas so raziskovalci beležili tudi klice v kriznem centru na tistem območju. Prav tako so s pomočjo lokalnih meteorologov zbirali podatke o vremenu na tem področju.

Na splošno so izsledki raziskave sledeči: vreme naj bi vplivalo na razpoloženje in produktivnost, vendar le v manjšem obsegu v primerjavi z ostalimi kontrolnimi faktorji. Zanimivo pa je, da je imelo vreme na moške močnejši vpliv kot na ženske. Raziskava pa je prav tako pokazala, da so ljudje, ki so iskali pomoč preko kriznega centra na splošno bolj pod vplivom vremena in psihološko šibkejši od študentov, ki so bili udeleženi v raziskavi.

Študenti in stranke kriznega centra z "blagimi" problemi, so bolj nagnjeni k stresu, ko je vreme nestabilno, oblačno, toplo in vlažno. Najmanj pod stresom so kadar je zunaj sonce, suho in hladno z naraščajočim tlakom.

Tiste stranke kriznega centra s "hujšimi" problemi pa na ta dva tipa vremena reagirajo ravno nasprotno, kar je prav tako zelo zanimivo.

vir: Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


MASA | 23.10.2010 ob 18:23
KAJ JE SONČNO VREME.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat