| 

Aktualno

Podjetniki doslej zadovoljni s servisom e-VEM

Podjetniki doslej zadovoljni s servisom e-VEM

05.02.2009 ob 12:06

Na vstopnih točkah postopek VEM opravijo namesto podjetnika in mu še svetujejo

Večina postopkov prek servisa e-uprave e-VEM se opravi na vstopnih točkah. Mednje sodijo tudi območne obrtne zbornice (OOZ) in obrtno-podjetniške zbornice (OZS).

Na teh vstopnih točkah podjetniki opravijo največ vpisov podjetja v poslovni register, pravi Danijel Lamperger, direktor svetovalnega centra OZS.

Na OZS se po pomoč obrne le nekaj ljudi na leto, ki doma naletijo na težave pri uporabi e-VEM. Imajo predvsem vsebinska vprašanja, recimo o izbiri dejavnosti in pogojih za njihovo opravljanje ali o razjasnitvi pojmov glede načina ugotavljanja davčne osnove, pravi Lamperger.

Ne veš, katere podatke potrebuješ

Če se podjetnik sam loti registracije podjetja prek e-VEM in s tem še nima izkušenj, ne ve natančno, katere podatke bo moral vnesti v aplikacijo, da bo vloga popolna in uspešno oddana, še pravi sogovornik.

Podjetnikom svetuje, da se morebitnim težavam pri uporabi e-VEM izognejo tako, da obiščejo vstopno točko VEM na OOZ in OZS, kjer bo referent zanje opravil želene postopke.

K referentu po nasvet

Referenti na vstopnih točkah OOZ in OZS poznajo administrativne postopke in obvladajo vnos podatkov v servis e-VEM. Poleg tega imajo tudi druga znanja, tako da lahko podjetniku svetujejo, denimo o zagonu, delovanju in rasti podjetja, dodaja sogovornik.

Pravi še, da so podjetniki, ki na vstopnih točkah obrtne zbornice opravljajo postopke prek e-VEM, s tem servisom zadovoljni, njegova hitrost in enostavnost pa jih presenečata.

Vir in informacije: Finance, 27.1.2009, www.finance.si, Avtor: Petra Šubic

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 12 do 25 °C

Nedelja
od 14 do 25 °C

Ponedeljek
od 15 do 19 °C

Torek
od 15 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat