| 

Uporabne informacije

Nove možnosti finančne pomoči pri zaposlovanju za podjetja

Nove možnosti finančne pomoči pri zaposlovanju za podjetja

03.02.2009 ob 08:22

Zavod RS za zaposlovanje je 30. januarja objavil dva nova javna razpisa, ki delodajalcem v gospodarstvu omogočata pridobitev subvencije za zaposlitev brezposlenih oseb v letih 2009 in 2010. Namenjena sta spodbujanju zaposlovanja za polni delovni čas ter za spodbujanje zaposlovanja za krajši delovni čas.

Prvi razpis z naslovom Zaposli.me/ je namenjen spodbujanju zaposlovanja za polni delovni čas, delodajalec pa lahko v tem primeru prejme subvencijo v višini 4.000 evrov za enoletno zaposlitev in 8.000 evrov za dveletno zaposlitev. Drugi pa je namenjen spodbujanju zaposlovanja za krajši delovni čas, pri čemer delodajalec lahko prejme subvencijo za enoletno zaposlitev 3.750 evrov za 6 ur in 2.500 evrov za 4 ure na dan, za polletno zaposlitev pa sorazmerno manj (1.875 evrov za 6 ur in 1.250 evrov za 4 ure na dan). Na oba javna razpisa se lahko prijavijo delodajalci iz tržnega sektorja, ki so v preteklem poslovnem letu več kot polovico svojih prihodkov ustvarili s prodajo blaga in storitev na trgu.

Ciljne skupine razpisa so:

– brezposelni, starejši od 50 let,

– brezposelni, mlajši od 25 let,

– iskalci prve zaposlitve in drugi.

Za obdobje 2009–2011 je v programu Zaposli.me/ predvidenih 3850 zaposlitev in v programu spodbujanja zaposlovanja za krajši delovni čas 400 zaposlitev brezposelnih oseb.

Vir: www.cekin.si, www.ess.gov.si
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 0 do 2 °C

Nedelja
od 1 do 4 °C

Ponedeljek
od 2 do 5 °C

Torek
od 3 do 5 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat