| 

Moja pisarna

Trendi v pisarni

Trendi v pisarni

Pohištvena industrija vsako sezono predstavi kaj novega, vznemirljivega in drugačnega, in pisarniška oprema prav nič ne zaostaja. Oglejte si nekaj kosov sodobnega pisarniškega pohištva, naj vas navdihnejo, da tudi vaša pisarna na novo zaživi!


 


Industrijska lesena miza (oblikovalec Jeroen Verhoeven)
Ukrivljena miza je zanimiva mešanica preteklosti in sodobnega designa, navdih pa črpa iz oblik 17.stoletja.

Telefon Neon (KDDI)
Minimalističen mobilni telefon in Mp3 predvajalnik, na zunanji površini se prikazujejo telefonske ševilke in podatki o glasbi, ki jo ravnokar poslušate, znotraj lupine pa boste našli standardni telefon.

Svetilka PaleA.mgx (oblikovalec Daniel Yeffet za Materialise MGX)
Svetilko, ki spominja na kokon, proizvajajo po postopku t.i. stereo litografije, ki je v bistvu printanje 3D objekta z nanašanjem plasti tekočega polimera, ki se strdi, ko ga zadane laserski žarek.

Boox (Rexite SpA)
Živo rdeča knjižna polica bo pritegnila več pogledov, kot katerakoli knjiga na eni od steklenih polic.

Clerk (Allsteel)
Če v domači pisarni pogrešate osebnega pomočnika, vam bo pomagal Clerk s tremi policami, nosilnosti 35 kg, kamor boste lahko odložili ves tisti papir, ki sedaj leži po mizi, in priznajte, tudi po tleh. Kadar ga ne potrebujete, ga preprosto zložite in pospravite v kot.

Softwall (Molo)
Kaj storiti, če potrebujete moderno domačo pisarno, brez vtroglavih stroškov izgradnje ali rekonstrukcije? Instant stena podjetja Molo, je zgrajena iz fleksibilnega, vodoodpornega tekstila, tehta okrog 9 kg, njeno dolžino pa lahko prilagajate vašim potrebam.

Svetilka Leaf (Yves Béhar za Herman Miller)
Svetilka, ki se jo lahko dotikate, saj vtisnjeni krogi na vrhu skrbijo za hlajenje. Delujejo kot majhni dimniki, toplota pa se prevaja po sredinskem kanalu od glave do podstavka.

Stol Smith (3Form)
Sedalo izgleda kot prozorna lupina na kovinskih nogah. V smolo, iz katere je narejeno, je mogoče vstaviti različne materiale za dodatno dekoracijo.

Pisarniški stol Siento (Steelcase)
Pri izdelavi tega stola, sta se združila tako oblika, kot funkcija, poleg tega pa še ekološka osveščenost. Je popolnoma nastavljiv, usnje pa je obdelano na okolju prijazen način.

Tina P.
vir: BusinessWeek

sorodni članki