| 

Postal sem podjetnik

Znanih 21 finalistov izbora najboljših zaposlovalcev

Znanih 21 finalistov izbora najboljših zaposlovalcev

24.01.2009 ob 09:15

Znanih je 21 finalistov izbora Zlata nit v treh kategorijah (glede na število zaposlenih) – med majhnimi, srednje velikimi in velikimi podjetji. V sklepni del izbora so se podjetja uvrstila na podlagi rezultatov obširne raziskave, v okviru katere je na anketni vprašalnik odgovarjalo kar 7.783 zaposlenih iz vse Slovenije. O zmagovalcih v posamezni kategoriji bo izborna komisija odločala po poglobljenih intervjujih z vodstvi podjetij. Izborna komisija bo prejemnike priznanj Zlata nit razglasila 5. marca 2009.

Finalisti
• V skupini malih podjetij so se med finaliste uvrstila podjetja Dodoma, Domenca, Formitas, Hidro, Novo Nordisk, Prealpi in Vivo.
• V skupini srednje velikih podjetij so finalisti Halcom, Hypo Leasing, IBM Slovenija, Meteorit, Microsoft, Nil in Sava.
• Finalisti v kategoriji velikih podjetij so Si.mobil, Krka, Trimo, DM drogerie markt, Merkur, SRC.SI in Petrol.

Finalisti po regijah
• Mala podjetja: tri podjetja (Formitas, Novo Nordisk in Vivo) prihajajo iz osrednje slovenske regije, po eno podjetje pa iz savinjske (Hidro), goriške (Prealpi), podravske (Dodoma) in gorenjske regije (Domenca)
• Srednje velika podjetja: pet podjetij (Halcom, Hypo Leasing, IBM Slovenija, Microsoft in Nil) prihaja iz osrednje slovenske regije, po eno podjetje pa iz podravske (Meteorit) in gorenjske regije (Sava)
• Velika podjetja: tri podjetja (Si.mobil, SRC.SI in Petrol) prihajajo iz osrednje slovenske regije, po dve iz dolenjske (Krka, Trimo) in po eno podjetje iz gorenjske (Merkur) in notranjsko-kraške regije (DM drogerie markt).

Merila izbora Zlata nit
Glavna merila za uvrstitev podjetij na seznam 101 najboljšega zaposlovalca so (poleg uspešnosti poslovanja, ki prinaša 20 odstotkov končne ocene) izsledki raziskave, ki jo je raziskovalni center opravil med zaposlenimi v sodelujočih podjetjih. Vprašalnik se osredotoča na šest področij: 1. temeljni odnos med podjetjem in zaposlenim; 2. vloga in kakovost dela posameznika v podjetju; 3. značilnosti organizacijske kulture in klime ter medsebojnih odnosov; 4. podjetnost in inovativnost; 5. kakovost delovnega okolja; in 6. osebna rast in razvoj. »Letos je med finalisti izbora najboljših zaposlovalcev kar nekaj novih podjetij, kar smo tudi pričakovali. Prav zato bomo še z večjim zanimanjem spremljali potek in ocene do nominirancev in zmagovalcev. V teh dneh že potekajo poglobljeni intervjuji z vodstvi podjetij, ki so se uvrstila med finaliste, strokovni svet pa že pripravlja prve poglobljene analize raziskave, ki bodo pokazale, kako zaposleni v najboljših slovenskih podjetjih na področju zaposlovanja ocenjujejo odnos med njimi in organizacijo, v kateri delajo, glede na lanske rezultate. Izsledki bodo v teh časih uporabno orodje za podjetja,« je ob tem povedala vodja Zlate niti Saša Mrak.

Več informacij o projektu http://zaposlitev.dnevnik.si/zlatanit.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 1 do 9 °C

Četrtek
od -1 do 9 °C

Petek
od 3 do 11 °C

Sobota
od 5 do 12 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat