| 

Poslovne priložnosti

Cene prevoza padle na ničlo

Cene prevoza padle na ničlo

25.01.2009 ob 10:21

Prevoz kontejnerja iz Azije v Evropo je zastonj. Edini strošek, ki ga ladjarji zaračunajo, je gorivo, ki ga ladja porabi za pot

Dramatičen upad trgovske dejavnosti med Azijo in Evropo je med ladijskimi prevozniki, ki sta se jim je še v začetku lanskega leta cedila med in mleko, povzročil boj za preživetje. Ladjarji so že novembra svoje cene znižali za pošastnih 97 odstotkov.

Ladja lahko vozi zastonj, ali pa sploh ne

Boj se je v zadnjih dveh mesecih zaostril do največje možne mere. Ladjarji so sedaj pripravljeni voziti le za gorivo, da le ladje ne stojijo. »Trgovska aktivnost med Evropo in Azijo je dobesedno padla v prepad, kar je povzročilo totalno katastrofo,« dogajanje komentira nek posrednik za ladijske prevoze.

V Singapurju, poroča Telegraph, je denimo zasidrana in čaka boljših časov, gromozanska flota trgovskih ladij. Strokovnjaki pa s prstom kažejo na tistih nekaj ladij, ki plujejo, da so nenavadno visoke, kar kaže na dejstvo, da niso obremenjene.

Vir in informacije: Finance, 14.1.2009, www.finance.si, Avtor: Uroš Konda

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 12 do 24 °C

Četrtek
od 8 do 24 °C

Petek
od 7 do 22 °C

Sobota
od 7 do 21 °C

Anketa

Dopust...
je že mimo
šele pride
ga ne potrebujem

    rezultat