| 

Posel in moda

Najbolj turistično popularna mesta na svetu

Najbolj turistično popularna mesta na svetu

Lestvico najbolj modno in kulturno popularnih mest na svetu so sestavili v ameriškem časniku Place Branding and Public Diplomacy, kjer so pripravili anketo z vprašanjem, katero svetovno mesto bi označili z etiketo najbolj modno in kulturno mesto na svetu. V nadaljevanju si oglejte rezultate in razloge. Začeli bomo v obratnem vrstnem redu - z desetim mestom – vse do zmagovalca – prvega mesta.

 

10. Madrid, Španija
Madrid je eno izmed najbolj turistično obiskanih mest na svetu. Obiščejo ga vsi tisti, ki želijo uživati v kulturnem raju, saj ima mesto slikovite muzeje in čudovite parke, kjer lahko v miru podoživljate svoje kulturne vtise. Anketiranci so se zlahka vživeli tako v kulturno bogastvo mesta kot tudi prijazne domačine, ki so visoko kulturno osveščeni in ponosni na svoje mesto.
9. Amsterdam, Nizozemska
Amsterdam je redek primer, ko ima mesto večjo prepoznavnost in moč, kot sama država, v kateri leži. V Amsterdamu se vse vrti okoli seksa, droge in rock 'n' rola, za kar se tamkajšnji prebivalci še posebej trudijo. Vendar ima po mnenju anketirancev obisk mesta pridih sofisticiranosti in kulturnega doživetja.
8. Berlin, Nemčija
Berlin še vedno s seboj nosi zapletene občutke pretekle zgodovine. Samo mesto deluje mladostno - privlačno za raziskovanje, bogato z nočnim življenjem in močno razvito kulturo mlajše generacije.
7. Melbourne, Avstralija
Melbourne je mesto, ki ga sami Avstralci uvrščajo kot najbolj popularno in privlačno turistično mesto na svetu. Anketa pa je pokazala, da pravzaprav o temu mestu anketiranci ne vedo prav veliko, razen tega, da se nahaja v Avstraliji. A ravno to – misterioznost, nepoznavanje – je zadostovalo, da se je mesto uvrstilo na sedmo mesto lestvice.
6. Barcelona, Španija
Še eno špansko mesto, ki se je anketirancem vizualno močno vtisnilo v spomin, zlasti zaradi prečudovitih objektov, kot na je primer katedrala La Sagrada Familia, in mestne arhitekture, na katero je velik pečat pustil Gaudi in vas preprosto očara.
5. Rim, Italija
Šarm, ki ga izžareva Rim, je preprosto neubranljiv. Italijani imajo stil življenja, ki vas »okuži«. Mesto je bogato tako s kulturo, arhitekturo, umetnostjo, dobro hrano, glasbo, modo in zabavo. Kdo bi se mu lahko uprl!?
4. New York, ZDA
V kolikor niste prebivalec Amerike, bi lahko rekli, da je New York glavno mesto Združenih držav Amerike. Mesto ima naraven talent za umetnost, glasbo, posel in zabavo, vse na enem mestu. Evropejci ga naravnost obožujejo!
3. Sydney, Avstralija
Prebivalci Avstralije so se zelo potrudili, da je Sydney postalo popularno mesto. Veliko pripomore pompozna stavba opere, še več pa so za mesto naredile olimpijske igre leta 2000. Sicer pa boste v Sydneyu poleg obilice kulturnega dogajanja, doživeli tudi pravo kulinarično pustolovščino in dober »žur« do jutranjih ur skoraj na vsakem vogalu mesta.
2. Pariz, Francija
Pariz poseduje lepoto, ki jo druga mesta enostavno nimajo. Je romantično, klasično, modno in hkrati moderno mesto, z dobro hrano in pijačo v vsakem še tako majhnem in zakotnem bistroju.
1. London, Velika Britanija
Mestni utrip je vedno na vrhuncu, v mestu se vedno veliko dogaja. Koncerti, modne revije, bogata arhitektura, prelepe stavbe, Spice Grils, David Beckham … izberite sami. Pomanjkljivosti mesta so vaša osebna varnost in visoke cene, kar pa mesto naredijo še bolj vznemirljivo in privlačno. Sicer pa je mesto zgodovinsko bogato, multi kulturno in nasploh bogato z umetnostjo iz vseh obdobij in koncev sveta.

 Vir in foto: www.forbes.com - The World's Most Stylish Cities, by Nicola Ruiz

sorodni članki