| 

Poslovne priložnosti

Sodelovanje TIA in SID banke pri spodbujanju tehnološkega razvoja

Sodelovanje TIA in SID banke pri spodbujanju tehnološkega razvoja

14.01.2009 ob 10:21

Javna agencija za tehnološki razvoj RS (TIA) in SID - Slovenska izvozna in razvojna banka, d.d., Ljubljana (SID banka) sta na Gospodarski zbornici Slovenije organizirali informativni dan, na katerem sta v okviru skupnega sodelovanja pri programih spodbujanja tehnološkega razvoja seznanili podjetja, ki pri širitvi svojih dejavnosti vlagajo v RRI, o možnostih premostitvenega financiranja.

V uvodnem nagovoru na informativnem dnevu je minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič poudaril pomembnost aktivnosti za pomoč podjetjem v času globalne finančne krize. Prejemniki sredstev javnih razpisov so namreč upravičeni do povračila že nastalih stroškov projekta v obdobju treh do šestih mesecev, kar pomeni, da morajo podjetja vse nastale stroške projekta sama kratkoročno financirati.

SID banka je podjetjem predstavila osnovne značilnosti ponudbe za podporo investicijam v razvoj, raziskave in inovacije (RRI) v letu 2009, med katere sodi tudi možnost premostitvenega financiranja za tovrstne projekte. Sredstva ne bodo imela značaja državnih pomoči in bodo na voljo pod tržnimi pogoji prek poslovnih bank ali neposredno pri SID banki.

Sredstva, ki jih bo SID banka namenila za podporo investicijam v RRI, bodo dostopna malim, srednje velikim in velikim podjetjem, v višini do 80 odstotkov vrednosti projekta.

• Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije, Dunajska cesta 22, 1511 Ljubljana, Kontaktna oseba: Sandra Stermšek, Odnosi z javnostmi, Tel: 01 2308 873, Spletna stran: www.tia.si.

• SID banka, d.d., Ljubljana, Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana, Kontaktna oseba: Mateja Širnik Nejedly, strokovna sodelavka za marketing in odnose z javnostjo, Tel: 01 200 75 49.

• Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, Kontaktna oseba: mag. Tajda Pelicon, Služba za strateško komuniciranje, Tel: 01 5898 136.

Vir in informacije: Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), 19.12.2008, www.gzs.si
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat