| 

Uporabne informacije

Hitro branje ali power reading

Hitro branje ali power reading

24.01.2009 ob 13:54

Power reading ali hitro branje je primerno za vse, ki veliko berete ali bi želeli brati kakovostneje in hitreje. Gre za enega najnaprednejših sistemov branja doslej, s katerim lahko občutno izboljšate hitrost in funkcionalnost branja.

Kaj je power reading?
Kako si zbrano in popolnoma sproščeno zapomniti katerokoli prebrano pisno gradivo? Power reading temelji na dognanjih bolgarskega znanstvenika dr. Georgija Lozanova, imenovanega tudi »learning guru«, ter najnovejših spoznanjih o načinu delovanja človeških možganov, upravljanju čustev in zbranosti. Znano je, da so naši možgani izkoriščeni le v petih do desetih odstotkih. S posebnimi tehnikami pa jih lahko spodbudimo, da informacije pretvarjajo v znanje z večjo hitrostjo, ustvarjajo zapletenejše miselne vzorce in nam omogočajo več pomnjenja.

Komu je power reading namenjen?
Metoda učenja hitrega branja je preprosta in sistematična, potrebno je le nekaj motivacije in volje. Osnovni koncept poudarja sočasno uporabo obeh možganskih polovic, ko beremo na klasičen način, je namreč aktivna le leva polovica, kar znatno zmanjšuje sposobnost pomnjenja. Ob aktiviranju obeh polovic laže upravljamo s čustvi, zato se lahko popolnoma osredotočimo, se hitro prebijemo skozi večjo količino vsebine in si bolje zapomnimo prebrano. Power reading vam lahko izboljša kakovost življenja. Sistem hitrega branja je dostopen vsakomur in se ga lahko nauči praktično vsak.

Vir: Eva, januar 2009 – Umetnost hitrega branja

sorodni članki


Komentarji: 2 

Dodajte komentar


Olivera Stepanovska | 20.09.2009 ob 15:42
, Sorabotka .
maša | 02.02.2009 ob 09:19
Bila sem na seminarju Power reading. ne vem zakaj se tega ne naučimo že v osnovni šoli. Tehnika je odlična za urjenje spomina in koncentracije. Berem veliko hitreje in predvsem bolj zbrano - tako, da stalno vem kaj berem.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 16 do 32 °C

Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat