| 

Poslovne priložnosti

Vloga interneta pri svetovnih konfliktih

Vloga interneta pri svetovnih konfliktih

03.01.2009 ob 20:21

Nobelov nagrajenec na področju literature Jean-Marie Gustave Le Clezio je izjavil, da Hitlerjev zlobni načrt morda ne bi uspel, če bi takrat obstajal internet, piše OReilly.

Misel na to je seveda zanimiva, vendar pa je resnica morda taka, da je tehnologija nevtralna, ko pride do vprašanja svetovnega miru. Tehnologijo je seveda možno uporabiti za komunikacijo in izobraževanje, vendar pa možnost komunikacije ne spodbuja komunikacije same po sebi. Po terorističnih napadih 11. septembra se je pri veliko ljudeh pojavila enaka odvisnost: The Drudge. The Drudge je objavljal novice pred ostalimi, ki so sicer bile mnenjsko zaznamovane, kasneje pa je bilo podobne novice moč zaslediti tudi v ostalih medijih. Senzacionalistično poročanje je do neke mere vplivalo in oblikovalo novičarski cikel. Sedaj se Drudge spopada z upadom, v treh mesecih je obisk padel za kar 20 %. Velik del ZDA je prebiral omenjeno stran, ki je s senzacionalističnim poročanjem zagotovo vplivala na kolektivni strah, internet pa je postal medij razširjanja nepreverjenih novic, govoric, propagande in strahu.

Internet je zagotovo pomagal razkriti določene krivice in nepravilnosti, ki se vrstijo v svetu, vendar pa ni naredil skoraj nič za zmanjšanje svetovnih konfliktov.

Vir: RiS, OBrien, Timothy. Can the internet prevent war? OReilly, 10.12.2008
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat