| 

Posel in moda

Majhne odločitve, ki vam lahko izboljšajo življenje

Majhne odločitve, ki vam lahko izboljšajo življenje

03.01.2009 ob 16:20

Začetek novega leta, 1.januar, je za marsikoga simboličen datum za sprejemanje manjših odločitev, ki naj bi jih uresničili v prihajajočem letu. Ponavadi je to opustitev kakšne od slabih navad, izpolnitev želja ali načrtov.
Te odločitve so večinoma iz leta v leto enake. Da pa bi vam v resnici uspelo v življenju kaj spremeniti, vam predlagamo spisek stvari, ki jih ni težko uresničiti, lahko pa vam polepšajo življenje.


Bodite spontani
Kdaj ste nazadnje naredili nekaj spontanega, instinktivnega in od srca. Čas je, da se vprašate »Zakaj ne?« S spontanostjo poveste, da se ne bojite izraziti samih sebe in pokazati kdo v resnici ste. Zato le dodajte malce zabave v svoje življenje. Če vas nekdo v zadnjem trenutku povabi ven, ne oklevajte, hitro se pripravite in se pojdite zabavat s prijatelji. Ne delajte vsega po vnaprej določenem načrtu. V novem letu bodite bolj spontani, sproščeni, celo odštekani.

Zamenjajte CD s svojo hčerko ali mlajšo nečakinjo
Njej dajte eno svojih zgoščenk z glasbo, vi pa si sposodite njeno. Morda boste na svoje presenečenje odkrili, da vam je tudi glasba precej mlajše generacije lahko všeč.

Nasmejte svoje otroke ali nečake
Nadenite se smešen klobuk, govorite s smešnim glasom, uprizorite padec, delajte čudne grimase…Zanje je to zabavno, za vas pa osvobajajoče. S smehom vam bo uspelo očistiti misli in se znebiti stresa. In ne prekinjajte zabave le za to, ker je čas za večerjo.

Obkrožite se z barvami
Vesele in svetle barve vas lahko v trenutku razveselijo. Če nočete prav cele sobe obarvati v rumeno, ostanite pri eni rumeni steni, ali pa obarvajte le del stene in tako osvežite prostor. Odločite se za tiste barve, ki na vas delujejo pozitivno. To je lahko rumena, oražna, vijolična, zelena,…Na kavč postavite rumeno blazino, prižgite oranžno svečko ali pa si omislite skledo za sadje v živahnih barvah. V teh kratkih zimskih dneh bodo barve vnesle malo veselja v vaš dom.

Širite radost
In to vsak dan. Nasmehnite se sosedi, podarite kompliment prijateljici, vprašajte nekoga kako je, in zares poslušajte, kaj vam odgovori.

Zabavajte se
Iščite in tudi izkoristite vsako priložnost, ki vam prinaša veselje. Igrajte družabne igre s prijatelji, preiščite smešne internetne strani, berite šale.

Poiščite novega prijatelja
Prijateljstva med odraslimi se spletajo na osnovi podobnosti, primernosti in lokacije. Zato namesto da na fitnesu poslušate iPod, raje začnite pogovor z nekom, ki ga tam pogosto videvate. Ne obupajte, če vam v prvem poskusu ne uspe.

Postanite kreativni
Vzemite videokamero in posnemite kratek film, naslikajte svojo prvo umetnino, s fotoaparatom ujemite trenutek. Vsak teden naredite nekaj kreativnega in počutili se boste bolj izpopolnjeno.

Raziščite svoje mesto
Obiščite muzeje, gledališča, parke. Odpravite se na mesta, kjer še nikoli niste bili in spoznajte svoje mesto. Spremljajte dogajanje v mestu, podajte se na koncert, razstavo ali premiero.

Ne zapostavljajte prijateljev
Ko se zberete na skupni kavi, se še pred odhodom dogovorite za naslednje srečanje in se dogovorjenega tudi držite.

Premagajte strah
Nastopanje v javnosti, vožnja z vlakcem smrti, vožnja po mestu v največji gneči – v naslednjem letu poskusite premagati vsaj enega svojih strahov. Dobili boste potrebno samozavest, ki se bo razširila tudi na druga področja vašega življenja.

Vzemite si prost dan samo zase
Od časa do časa si dan rezervirajte samo zase. Pojdite v kino, na masažo, uživajte v sprehodu po mestnem središču, v park vzemite knjigo, ki jo že od nekdaj želite prebrati, ali pa se preprosto zvalite na kavč z daljincem v roki. V naslednjem letu si zagotovite vsaj sedem takšnih dni, ki bodo samo vaši.

Poenostavite stvari in se rešite stresa
Napišite si seznam stvari, ki jih morate v letošnjem letu narediti. Vsak mesec naredite vsaj eno in do konca leta vam bo gotovo uspelo izpolniti plan.

Vir: www.tportal.hr

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat