| 

Poslovne priložnosti

Američani za spletne nakupe zapravili 846 milijonov $ v enem dnevu

Američani za spletne nakupe zapravili 846 milijonov $ v enem dnevu

29.12.2008 ob 12:25

Kljub temu, da so bile napovedi o e-nakupovanju za leto 2008 črnoglede, je vrednost e-nakupov že ujela lansko, piše Internet News.

E-nakupovanje se je v prvem tednu decembra glede na prvi teden decembra 2007 povečala za 9 %, kar je zadostovalo, da je letošnje e-nakupovanje ujelo vrednost lanskega. Sicer naj bi rast ostala, vendar pa naj bi bila zelo nizka, malo verjetno je, da bo dosegla stopnje rasti iz prejšnjih let, ki so se dvigale tudi nad 20 %. K dvigu e-nakupovanja v ZDA je pripomogel predvsem tamkajšnji zahvalni dan, saj so Američani v enem dnevu zapravili 846 milijonov $, kar je 15 % več, kot v enakem obdobju lani. Potrošniki se očitno dobro odzivajo na agresivne popuste spletnih trgovcev, saj je število kupcev precejšnje, poudariti pa je potrebno, da so zneski nakupov na osebo nekoliko nižji kot v letu 2007. V prvem tednu po zahvalnem dnevu je eBay obiskalo 36,6 milijonov obiskovalcev, Amazon pa je zabeležil skoraj 30 milijonov obiskovalcev. Med vsemi prodajalci je največji skok obiskovalcev glede na leto 2007 zabeležil Apple, kar 29 % več.

Med kategorijami je največjo rast zabeležila kategorija športa in fitnesa, 35 % rast, potrošniška elektronika pa je s 24 % rasti zasedla drugo mesto.

Vir: RiS, Corbin, Kenneth. E-commerce spending makes up lost ground. Internet News, 8.12.2008

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat