| 

Poslovne priložnosti

Virtualni svet, namenjen muslimanom

Virtualni svet, namenjen muslimanom

01.01.2009 ob 09:34

Poizkusna različica prvega virtualnega sveta, ki je namenjen predvsem muslimanom, je bila lansirana pred kratkim, piše BBC News.

Muxlim Pal je virtualni svet, ki muslimanom omogoča upravljanje avatarja v virtualnem svetu, nekaj podobnosti pa je mogoče najti z igrico The Sims. Kljub temu, da so cilja skupina muslimani zahodnega sveta, pa ustvarjalci upajo, da bodo pritegnili tudi publiko, ki ni muslimanska. Ustvarjalci pravijo, da stran ni verska, predvsem temelji na življenjskem stilu, v njej pa bi lahko nekaj zase našel vsak, ki ga zanimata muslimanska kultura in življenjski stil. Virtualni svet ima atribute, ki jih sicer ponavadi najdemo v virtualnih svetovih: plažo, različne klube, arene in nakupovalne centre. Virtualni svet omogoča interakcijo z drugimi ljudmi, noč si je ogledati, kaj počnejo ostali sodelujoči, storitev pa je brezplačna. Na voljo bo sicer tudi plačljiva storitev, ki bo omogočala nekaj več personifikacije avatarja in ostalih stvari. Ob vstopu vsak nov član dobi nekaj virtualnih kovancev, s katerimi lahko uporabnik obleče svoj avatar, s pravim denarjem pa je moč kupiti dodatne virtualne kovance.

Ustvarjalci sveta pravijo, da je za zdaj virtualni svet še daleč od vizije, ki jo imajo, za nadaljnji razvoj pa bodo ustvarjalci poslušali predvsem uporabnike in njihove izkušnje.

Vir in foto: RiS, BBC News, 9.12.2008
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat