| 

Posel in moda

Kako kaj vaš spomin?

Kako kaj vaš spomin?

28.12.2008 ob 20:27

Delate veliko, vaši dnevi so zapolnjeni s sestanki, telefonskimi pogovori ... ? Ste raztreseni, se vam zdi, da čedalje več stvari »pozabite« ali milo rečeno »preslišite«? Se vam dogaja, da počnete več stvari hkrati, vendar nobene tako učinkovito, kot bi si želeli? Če je vaš odgovor na večino vprašanj pozitiven, so vaši možgani preobremenjeni, in posledično je preobremenjen vaš spomin, ki je začel počasi »pešati«. Zato vam v nadaljevanju podajamo nekaj napotkov za boljši spomin in koncentracijo pri vašem delu.

Kako do boljšega spomina in koncentracije?

  • Zmanjšajte stres, saj lahko stresni hormon kortizol poškoduje področje v vaših možganih, ki je odgovorno za učenje in spomin.
  • K boljši koncentraciji in spominu prispeva redna telesna aktivnost. 30 minut hoje, kolesarjenja, plavanja ali plesa na dan bo dovolj za povečanje krvnega pretoka po vsem telesu in tudi v možganih.
  • Svetujemo vam, da naporno delo ali učenje občasno prekinete s počitkom. Počitek si privoščite še preden vas napor popolnoma izčrpa.
  • Naučite se tehnik sproščanja in poskušajte pozabiti misli, ki vam rojijo po glavi.
  • Poskrbite za uravnan krvni tlak in raven holesterola v krvi.
  • Trenirajte spomin! Na pamet se učite tujih jezikov in pesmic, svojim najbližjim pa obnovite knjigo, ki ste jo prebrali. Rešujte križanke in igrajte šah.
  • Za trajnejšo spodbudo koncentracije in spomina pa vam priporočamo jemanje izdelkov, ki vsebujejo zdravilno rastlino ginko. Ginko je najstarejša še živeča drevesna vrsta na svetu, ki obstaja že več kot 250 milijonov let, odkrili so jo na Kitajskem. Ginko je najsodobnejšo in prodajno uspešno zdravilno rastlino, ki izboljša spomin in koncentracijo. Učinkovine so v ginkovih listih. Širi krvne žile, preprečuje zlepljanje krvnih ploščic in tako izboljša prekrvljenost in oskrbo možganov s kisikom in glukozo

Vir: www.ezdravje.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat