| 

Posel in moda

Zdravilo za jutranjega mačka

Zdravilo za jutranjega mačka

26.12.2008 ob 19:45

Predbožične in prednovoletne zabave so v polnem teku. Poleg veselja, zabave in dobre družbe, pa je to (žal) tudi čas, ko se po dobri zabavi v nov dan prebudimo z jutranjim mačkom. Maček se pojavi zaradi pomanjkanje spanja, dehidracije in je odziv človekovega imunskega sistema na škodljive snovi v alkoholu. Posledice so zelo slabo počutje, obupen glavobol, bolečine po praktično celem telesu in predvsem izredno suha usta, slina ponikne neznano kam.

Da ne bo prehudo si oglejmo nekaj praktičnih napotkov za preprečevanje in odpravo jutranjega mačka.

  • Najlažje se mu izognemo z uživanjem velikih količin vode med samim vnosom alkohola v telo. Strokovnjaki so izračunali, da je potrebno popiti sedem enot vode na eno enoto alkohola, če se hočemo izogniti jutranji slabosti. Kadar telo ne dobi zadostnih količin vode z zunanjim vnosom, jo prične črpati iz telesa, vključno iz možganskih celic.
  • V nov dan stopimo z vročo prho, ki bo povzročila znojenje in s tem odvajanje toksinov. Vroča prha olajša glavobol, vodna masaža vratu pa razbremeni vratne mišice in ublaži bolečine v glavi.
  • Če vas kljub vodni osvežitvi maček še vedno stiska za vrat, se podajte na sveži zrak. Sprehod bo dobro del organizmu, saj poveča dotok kisika, izboljša stanje metabolizma in pospeši uničenje alkohola v telesu.
  • Mačka menda uspešno prežene tudi močna hrana pred, med in po pitju. Hrana namreč aktivira absorbcijo alkohola in pospeši njegovo razgradnjo. Če je maček kljub temu nadvse nadležen, si privoščite zajtrk prvakov: slanino, klobasice, popečen kruh, paradižnik in jajca. Jajca, menijo strokovnjaki, so pravi zdravilni eliksir. Ob krepki hrani pa ne smemo pozabiti na mineralno-energetske napitke, ki ublažijo diuretični učinek alkohola. Z vitamini nadomestimo izgubo vitaminov A, B, C in B6, ki jih alkohol izplavi iz telesa.

In če tudi zgoraj našteti nasveti ne pomagajo, lahko poskusite še naslednje recepte za odpravo mačka, ki prihajajo iz različnih koncev sveta:

  • Mongolski pivci zoper jutranjo alkoholno nadlego priporočajo paradižnikov sok z vlitim okisanim ovčjim očesom na tešče.
  • V Puerto Ricu zagotavljajo, da po divji noči najbolj pomaga, če se pod pazduho namažemo s polovico limone, indijanski recept pa je, da naj tečemo tako dolgo, da se bomo pošteno spotili, nato pa naj si znoj poližemo s telesa in ga izpljunemo.
  • Konzervativnejši Britanci se bolj nagibajo k tradicionalnem zdravljenju mačka s tabletami. Angleški dimnikarji pa naj bi si po prekrokani noči privoščili mlečno pijačo s sajami.

Vir: www.radioradio.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat